Studeren in het stadhuis

Naar jaarlijkse gewoonte wil de stad Leuvense leerlingen een duwtje in de rug geven tijdens de blokperiode. Van 6 tot 19 december zijn middelbare scholieren welkom tussen 10 en 18 uur in de MIJNLEUVEN-vleugel van het stadhuis om er te komen studeren.

MIJNLEUVEN, de jongerenwerking van de stad Leuven zet de deuren van het jongeren-stadhuis open en ontvangt vanaf vandaag Leuvense scholieren die nood hebben aan een rustige plek om te studeren. Iedere dag zijn er korte pauzes voorzien met een ontspannend aanbod zoals een quiz, work-out of gezelschapsspelletjes. De jongeren kunnen daarnaast ook gratis genieten van verse snacks zoals fruit, soep of smoothies.

“We doen er alles aan om jongeren te motiveren en ondersteunen tijdens de blokperiode”, vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina. “Het is belangrijk dat onze jongeren tijdens het blokken regelmatig kunnen ontspannen en toegang hebben tot gezonde voeding. Samen studeren in een rustige omgeving is voor velen een groot pluspunt aangezien ze zich zo beter kunnen concentreren. Wij hopen dat ze zo het beste uit zichzelf kunnen halen.”

Op 19 december, de laatste examendag, is elke Leuvense jongere ook welkom om het einde van de examens te vieren in de MIJNLEUVEN-vleugel van het stadhuis met een speciale verrassing. Kom dus zeker langs tussen 11 en 14 uur.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]