Studeren in het stadhuis

Leuven krijgt er nog een unieke studeerplek bij tijdens de examenperiode. Van 7 tot 23 juni zijn middelbare scholieren welkom tussen 10 en 18 uur in de jongerenvleugel van het historische stadhuis om er te komen studeren.

MIJNLEUVEN, de jongerenwerking van de stad Leuven, ontvangt er vanaf morgen jongeren die nood hebben aan een gezellige plek om te studeren, alleen of met klasgenoten. De blokkers krijgen daarnaast ook gratis gezonde snacks aangeboden zoals fruit, soep of smoothies om hun energielevel op peil te houden. Schepen van jeugd Dirk Vansina is tevreden dat er opnieuw plek voorzien wordt voor de middelbare scholieren: “We zijn blij om als stad ook tijdens de examenperiode klaar te staan voor onze jongeren. Dat we zo’n unieke locatie als het stadhuis kunnen aanbieden, maakt me des te meer gelukkig. Het is belangrijk dat jongeren die thuis de ruimte of de rust niet hebben, toch een aangename plek kunnen vinden om zich ten volle te concentreren. Daarnaast onderhouden ze ook nog hun sociale contacten in de ontspanningsruimte, waar de jongerenwerkers van MIJNLEUVEN klaarstaan met snacks, drank en advies.”

Er is op het stadhuis plek voor een vijftigtal middelbare scholieren. Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven. Meer info is te vinden op www.mijnleuven.be/stadhuis.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]