Studieplekken in de Bib Leuven kan je online reserveren

Vanaf donderdag 23 mei lanceert de Bib Leuven een nieuw systeem om studie- en werkplekken te reserveren in de hoofdbib in Tweebronnen. Bibleden kunnen voortaan inloggen op een onlineplatform en zo van tevoren een werkplek boeken. Zo zijn ze verzekerd van een plaatsje.

“Het is eind mei en dus volop blokperiode voor onze studenten,” vertelt Bert Cornillie, schepen van cultuur. “Dat merken we ook in de bib: de bibliotheek is niet alleen een populaire plek om te lezen of materialen te ontlenen, maar ook om te werken en te studeren. In de Bib Leuven Tweebronnen voorzien we daarom een nieuw systeem om studie- en werkplekken vooraf online te reserveren. Bibleden kunnen voortaan met hun bibkaart inloggen op een onlineplatform en vervolgens op het gewenste tijdstip een plaats boeken. Alle bibleden kunnen gebruik maken van deze service. Op drukke momenten kan je zo zeker zijn van een werk- of studieplek.”

Hoe werkt het?
Om een studie- of werkplek te reserveren, hebben geïnteresseerden hun bibkaart nodig. Ze surfen ​ naar leuven.werkindebib.be en loggen in met hun bibkaartnummer. Na selectie van de gewenste datum, het uur en de plek, ligt de reservatie vast en krijgen ze een bevestigingsmail.

Een keer aangekomen in de bib, zoeken ze de gereserveerde plek via het plaatsnummer en checken ze ter plaatse in met een QR-code. Zo checken ze ook uit op het einde van hun tijdsslot. ​

Er kan tot maximum twee weken vooraf en voor maximum drie tijdssloten per keer gereserveerd worden. Voorlopig geldt deze werkwijze alleen voor de hoofdbib in het Tweebronnengebouw.

Printen van eigen toestel
Daarnaast lanceert de bib nog een andere extra service via hetzelfde platform. Het is voortaan in elke vestiging van de Bib Leuven mogelijk om rechtstreeks te printen van je eigen toestel, zoals bijvoorbeeld een laptop of smartphone. Gebruikers hoeven dus niet meer in te loggen via een bibpc. Deze service is ook nuttig voor mensen die geen eigen printer hebben omdat ze slechts zelden iets printen of niet de mogelijkheid hebben om een printer aan te kopen. Je betaalt de prints via je bibkaart. De tarieven om te printen staan in het retributiereglement.

Meer info over het nieuwe online reservatiesysteem vind je op de website van de Bib Leuven of door te bellen naar 016 27 45 00.

Studie- en werkplekken | Leuven
Op zoek naar een studie- of werkplek in de Bib Leuven Tweebronnen? Verzeker je van een plaats door vooraf te reserveren via leuven.werkindebib.be
leuven.bibliotheek.be

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be