Studio Henry, een nieuwe streamstudio in de Bib Leuven Tweebronnen

Leuven is een nieuwe creatieve stek rijker. Studio Henry is een plek waar de Leuvense socioculturele sector kan experimenteren met streaming en hybride events. Zo kan het publiek gelijktijdig fysiek én online bereikt en betrokken worden.

Met een passend programma “Wisselspanning” – dat ter plekke of digitaal kon worden bekeken – werd gisterenavond, 10 maart, Studio Henry gelanceerd, een nieuwe hybride streamstudio. Studio Henry huist in het Auditorium van de Bib Leuven Tweebronnen, dat hiervoor een nieuwe technische upgrade kreeg, en is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Avansa Oost-Brabant, Cie Tartaren, Leuven MindGate, Het nieuwstedelijk en de Bib Leuven. Zij willen er digitale en hybride samenkomsten organiseren en zetten in op een sterke, kwaliteitsvolle programmatie, gericht op ontmoeting en interactie.

Fysieke, digitale en hybride bijeenkomsten
“Met Studio Henry vergroten we de toegankelijkheid van heel wat activiteiten uit de non-profit en de kunst- en socioculturele sector”, legt Denise Vandevoort, schepen van cultuur, toerisme en evenementen uit. “De studio past helemaal in het Leuvense model van samenwerken over verschillende cultuurdomeinen heen. Gezien de huidige maatschappelijke context, waar fysieke, digitale en hybride bijeenkomsten een rol zullen blijven spelen, is dit een echte meerwaarde.”

Lerend netwerk
Studio Henry wordt meer dan een handige digitale tool. “We combineren de sterktes van de verschillende partners, elk vanuit onze eigen invalshoek, expertise en netwerk. Zo bouwen we aan een lerend netwerk. Door de diversiteit van ieders werking bereiken we een ruim publiek ”, aldus Wim Oris van Cie Tartaren en voorzitter van de deelraad kunsten Leuven.

Studio Henry gaat nu zijn eerste werkjaar in en wordt gedeeld door de partnerorganisaties. Na een jaar van experiment wordt bekeken of de studio kan opengesteld worden voor de bredere sector.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]