Succesvolle tweede editie van PARK Festival

De tweede editie van het PARK Festival, georganiseerd door Abdij van Park en stad Leuven, was een groot succes. Afgelopen zondag genoten heel wat bezoekers uit Leuven en omstreken van folk- en wereldmuziek in de prachtige omgeving van de Abdij. Het festival bouwde verder op de succesvolle eerste editie met een gevarieerd programma aan zachte luistermuziek, opgewekte feestmuziek en unieke creaties geïnspireerd op de Abdij.

"Het PARK Festival was net als vorig jaar een schot in de roos. En ook het weer zat deze keer wat beter mee. Het publiek genoot met volle teugen van geweldige muzikanten. Lokaal en internationaal gaan dan ook uitstekend samen in de folk: roots en verbondenheid met diverse stemmen en instrumenten. Een geslaagde invulling van de Vlaamse Feestdag die later deze week plaatsvindt", zegt schepen van cultuur Bert Cornillie.

Hoogtepunten van de dag
Het festival opende met een prachtig concert van vredesbeiaardier Luc Rombouts, die de klokken liet klinken met de melodieën van folklegende Wannes van de Velde. Nationale en internationale artiesten zoals Airboxes (BE), Tom Theuns & Aurelie Dorzée (BE), Bao Sissoko (SEN) zorgden voor onvergetelijke optredens op vier verschillende locaties doorheen het park. De dag bereikte zijn hoogtepunt met WÖR feat. KONGERO, die een dynamische mix brachten van Vlaamse folkmelodieën en Zweedse zangharmonieën, waarmee ze het publiek in vervoering brachten en het festival grandioos afsloten.

Unieke muziekcreaties geïnspireerd door Abdij van Park
Bezoekers konden als primeur genieten van nieuwe composities, gecreëerd door het accordeonduo Airboxes, het muzikale duo Myrddin en Stijn, en het muzikale gezin Renelius Ensemble. De artiesten vonden inspiratie tijdens hun verblijf in de Abdij. Deze werken vormen de basis van de 'Soundtrack of The Abbey', die binnenkort volledig zal worden gedeeld via de sociale mediakanalen van de Abdij van Park.

Naast de muzikale optredens genoten heel wat bezoekers van een bezoek aan de abdij, waar zij werden ondergedompeld in de rijke geschiedenis, imposante architectuur en de boeiende expositie ‘Aan Tafel’.

“De tweede editie van het Park Festival was opnieuw een voltreffer. Dat bewezen de vele bezoekers én hun enthousiasme. Unieke, wereldse folkmuziek, in de prachtige setting van de abdij, zet dit Leuvense festival ten volle op de kaart. Leuven bruiste, in alle gemoedelijkheid”, zegt schepen van restauraties Dirk Vansina.

Abdij van Park en stad Leuven kijken met veel enthousiasme uit om volgend jaar opnieuw iedereen te verwelkomen voor de derde editie van het PARK festival.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be