Talenten schitteren aan SLAC/Conservatorium

Leuven is de thuishaven van heel wat uitzonderlijk artistiek talent, dat ondervindt SLAC/Conservatorium. Leerlingen van de podiumkunstenschool doen het bijvoorbeeld opvallend goed in wedstrijden. Deze ontluikende talenten kan je aan het werk horen in de nieuwe concertreeks ‘Briljant’.

"Een briljant is een diamant die volgens het briljantslijpsel geslepen is. Het briljantslijpsel verhoogt de luister en de lichtreflectie van een diamant." Zo lezen we op Wikipedia. En dat is nu net wat we ook in het deeltijds kunstonderwijs zien: tussen de leerlingen schuilen vele diamanten, waaraan de leraars voortdurend slijpen om hen te laten schitteren als een briljant. Het is schepen Denise Vandevoort niet ontgaan: “SLAC/Conservatorium barst van de jonge talenten, we moeten hen alle kansen bieden die ze verdienen.”

Concertreeks
Het idee voor de talentenreeks is begin dit jaar ontstaan. Op de wedstrijd ‘Vakman’ – een nieuwe muziekwedstrijd voor het deeltijds kunstonderwijs – kwamen zeven van zestien finalisten uit SLAC/Conservatorium, een heel opmerkelijke prestatie. “Het is onze taak om deze bijzonder getalenteerde jonge mensen extra te ondersteunen in hun artistieke ontwikkeling en hen een podium te bieden,” stelt directeur Cathérine Legaey. Het resultaat is deze concertreeks waarin je getalenteerde leerlingen uit verschillende klassen aan het werk kan zien en horen, en hun evolutie mee volgen.

Op het Briljantconcert van 30 november horen we onder andere de twaalfjarige pianist Steven Kleeven, finalist van onder meer ‘Thomas speelt het hard’. Steven won de voorbije jaren al vele prijzen op nationale en internationale wedstrijden. Andere jonge uitmuntende muzikanten – van negen tot zestien jaar oud – zullen op het concert trompet, dwarsfluit, gitaar, piano en cello spelen.

Eind dit jaar (21 december) en begin volgend jaar (25 januari, 8 februari, 1 en 29 maart) volgen er nog optredens van talentvolle leerlingen uit SLAC/Conservatorium.

Praktisch
Alle concerten vinden plaats om 19.30 uur in zaal Artrium van SLAC/Conservatorium, Dirk Boutslaan 60-62, Leuven. Toegang is gratis. 

Contacteer ons
Cathérine Legaey directeur SLAC/Conservatorium
Denise Vandevoort schepen van cultuur en deeltijds kunstonderwijs
Hanne-Joost Peeters pr-coördinator SLAC/Conservatorium
Cathérine Legaey directeur SLAC/Conservatorium
Denise Vandevoort schepen van cultuur en deeltijds kunstonderwijs
Hanne-Joost Peeters pr-coördinator SLAC/Conservatorium
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven