Te gast in Expo Leuven: (The) Silver FactorY

In augustus wordt Leuven heel even New York met zijn eigen ‘Silver Factory’. Deze tentoonstelling is een heerlijk kritische knipoog van Leuvens sociaal-artistiek atelier De FactorY naar The Factory, het wereldberoemde atelier van Andy Warhol.

“Warhols atelier was gevestigd in een gigantisch pakhuis in New York. Het was een echte kunstfabriek waar hij zijn grote zeefdrukken produceerde en vaak ook gasten ontving voor performances, feestjes en allerhande projecten. The Factory groeide uit tot een onvervalste community. Het zijn allemaal elementen die we ook terugvinden in ons eigen sociaal-artistiek atelier De FactorY”, vertelt schepen van cultuur Bert Cornillie. “Van het oud douanepakhuis waarin ze gevestigd zijn over de grote productie van allerhande beeldend werk tot de echte community die zich rond De FactorY ontvouwt.”

Zilveren knipoog
“Deze analogie wordt nu versterkt met een vette knipoog naar het moment waarop Warhol zijn atelier in zilver liet hullen”, vult artistiek coördinator Francis Denys aan. “Het is hét gedroomde uitgangspunt voor de tentoonstelling ‘(The) Silver FactorY’. Onze Factoristen herinterpreteren Warhols wereld en vertalen die naar de eigen context met zowel teken- als schilderkunst, mixed media en monumentale kunst. Het resultaat is een bijzondere totaalinstallatie. Wie zich onderdompelt in dit heerlijk zilveren universum komt er zonder twijfel verguld buiten.”

Te gast
Vorige zomer was de FactorY ook te gast in Expo Leuven. Tijdens de zomermaanden staat de tentoonstellingsruimte van Expo Leuven immers deels leeg. Sociaal-artistiek atelier De FactorY krijgt dan de mogelijkheid om werk te tonen uit de eigen werking.

Praktisch
Wanneer: van 29 juli tot 28 augustus 2023, op donderdag en vrijdag van 13 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur

waar: Expo Leuven, Tweebronnen

prijs: gratis
Website preview
Expo (The) Silver FactorY
In augustus wordt Leuven heel even New York met zijn eigen ‘Silver Factory’. Deze tentoonstelling is een heerlijk kritische knipoog van Leuvens sociaal-artistiek atelier De FactorY naar het wereldberoemde atelier van Andy Warhol, The Factory.
Stad Leuven

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]