Telly toont 'live' het aantal bezoekers in de bib Wilsele

Tot eind oktober telt ‘Telly’ het aantal bezoekers in het filiaal van Wilsele van de Bib Leuven. Het gaat om een pilootproject in kader van de maatregelen tegen corona. 

Schepen van cultuur Denise Vandevoort legt uit hoe het werkt: “Telly is een slimme camera die bijhoudt hoeveel mensen in een bepaalde ruimte aanwezig zijn. Via een klein toestel aan de ingang meet Telly het aantal mensen dat de bibliotheek betreedt en verlaat. Op een scherm kan je volgen hoeveel mensen er aanwezig zijn en wanneer het maximum aantal bezoekers bereikt is. Bovendien analyseert het systeem via een AI-toepassing de gegevens conform privacyrichtlijnen. Dat levert ons statistieken op, die druktemomenten in kaart brengen en op termijn ook voorspellen.” 

Toon- en leercentrum 
“Het pilootproject wordt opgezet via Cronos Leuven door Edgise,  een Leuvense start-up rond digitale toepassingen”, licht diensthoofd onthaal en digitale toepassingen Elise Gazenbeek toe. “Voor de bibliotheek is het een uitgelezen kans om te experimenteren met digitale toepassingen en deze dichter bij de bezoeker te brengen. Alle nieuwsgierigen zijn welkom, ze worden wel geteld.” 

De bibliotheek is een open, toegankelijke ruimte waar het bezoekersaantal steeds verandert. Als voorzorgsmaatregelen om het coronavirus af te remmen, wordt het aantal bezoekers beperkt. De structuur van het gebouw in Wilsele maakt het monitoren van het totaal aantal bezoekers niet makkelijk. Tot dusver werd er met winkelmandjes gewerkt, maar met Telly gaat het in Wilsele een stuk eenvoudiger. Telly staat in de bib Wilsele van 18 juli tot en met 31 oktober.  

Ter info - niet voor publicatie
Het filiaal van Wilsele is zaterdag geopend van 14 tot 17 uur. Contacteer het afdelingshoofd Dieter Deplancke voor een afspraak ter plekke in verband met Telly  op nummer 016 27 45 41. 

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Elise Gazenbeek diensthoofd onthaal en digitale toepassingen, de Bib Leuven
Dieter Deplancke afdelingshoofd, de Bib Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Elise Gazenbeek diensthoofd onthaal en digitale toepassingen, de Bib Leuven
Dieter Deplancke afdelingshoofd, de Bib Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven