Tervuursesteenweg afgesloten vanaf 1 tot en met 26 augustus

Vanaf maandag 1 tot en met vrijdag 26 augustus wordt de Tervuursesteenweg afgesloten tussen de Egenhovenweg en de Tweekleinewegenstraat. Stad Leuven legt samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) nieuwe, toegankelijke bushaltes aan ter hoogte van de Egenhovenweg en vernieuwt het kruispunt met de Tweekleinewegenstraat. Auto’s, bussen en fietsers volgen een omleiding.

Zowel ter hoogte van het kruispunt met de Egenhovenweg als aan het kruispunt met de Tweekleinewegenstraat zijn er werkzaamheden. Ook de zone tussen de twee werven wordt afgesloten.  Auto’s volgen in beide richtingen een omleiding via de ring, de Koning Boudewijnlaan, de E314 en de E40. Bussen volgen een omleiding waardoor de haltes op de Tervuursesteenweg niet bediend worden. Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via de Herestraat en de Berg Taborweg. Voetgangers kunnen de werken passeren via het voetpad.

Toegankelijke bushaltes en veiliger kruispunt
De stad Leuven en AWV voeren de werken uit tijdens de zomervakantie om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. “De werken passen in een programma om de bushaltes in Leuven toegankelijker te maken voor minder mobiele mensen. De bushaltes worden verhoogd aangelegd om het op- en afstappen gemakkelijker en comfortabeler te maken”, aldus schepen van openbare werken Dirk Vansina. “Verder vernieuwen we het kruispunt van de Tweekleinewegenstraat met de Tervuursesteenweg”.

Nieuwe voetpaden
Sinds begin mei werkt stad Leuven al aan nieuwe voetpaden langs de Tervuursesteenweg. Aan de zuidkant komen bredere voetpaden over een afstand van 1 kilometer om het comfort voor voetgangers te verhogen. Aan één straatkant is het voetpad al klaar, de andere kant werkt de stad af na de zomervakantie.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]