Ticketverkoop Bouts and beyond gaat van start

Het stadhuis van Leuven wordt een van de toplocaties van het stadsfestival New Horizons rond de 15e-eeuwse kunstschilder Dieric Bouts. Vanaf 20 oktober tot 14 januari kunnen bezoekers tijdens het parcours Bouts and beyond de speciale band tussen Dieric Bouts en het stadhuis ontdekken. Vandaag start de ticketverkoop via www.leuven.be/bouts.

“Het stadsbestuur gaf in de 15e eeuw de opdracht aan topschilder Bouts om het pas voltooide stadhuis te verfraaien met taferelen rond gerechtigheid” zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Het stadsfestival dit najaar is de uitgelezen kans om het meesterwerk “De gerechtigheid van Keizer Otto III” in een hedendaagse ​ context onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd het stadhuis met haar rijke geschiedenis en vele verhalen open te stellen voor het grote publiek.”

“De voorbereidingen voor het gloednieuw bezoekersparcours in het stadhuis zijn in volle gang”, vult schepen van cultuur Bert Cornillie aan. “De verhalen over de opdracht, het originele werk en een 19e-eeuwse kopie, vormen het uitgangspunt van het parcours. Met authentieke archiefstukken en audiovisuele installaties zullen we bezoekers mee op pad nemen door de verschillende ruimtes en verdiepingen van ons stadhuis.”

Onderweg maken de bezoekers kennis met verschillende figuren en perspectieven en worden zij uitgenodigd om na te denken over rechtvaardig oordelen vandaag. Een holografische projectie in samenwerking met KU[N]ST Leuven brengt Bouts op het einde van het parcours tot leven.

Tijdens de looptijd van het tentoonstellingsparcours worden voor Bouts and beyond ook debatten en activiteiten geprogrammeerd die aansluiten bij het thema. Zo is er bijvoorbeeld op 10 november Musical landscapes, een muzikale lezing en boekvoorstelling over De gerechtigheid van Keizer Otto III met muzikale composities van Ataneres Ensemble en LUCA School of Arts. ​

De tickets voor het tentoonstellingsparcours zijn vanaf nu beschikbaar op www.leuven.be/bouts. Daar vind je binnenkort ook het bijkomende programma in de studio van het stadhuis.

Bouts and beyond
20/10/2023 tem 14/01/2024
open van woensdag tot zondag tussen 11 en 17 uur
toegang (inclusief audiogids, beschikbaar in Nederlands en Engels): 5 euro, gratis voor kinderen -12 jaar en begeleiderspas, UiTPAS kansentarief

 

 

Website preview
Bouts and beyond
Ontdek het fascinerende verhaal van Dieric Bouts en het meesterwerk dat hij maakte voor het stadhuis van Leuven.
Stad Leuven

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]