Tiensesteenweg vanaf vandaag al opnieuw open

Goed nieuws! De Tiensesteenweg gaat sneller dan verwacht weer open voor alle verkeer. Vanaf vandaag, vrijdag 12 juli, om 12 uur kan alle verkeer opnieuw in beide richtingen door. Ook de Platte Lostraat, die tijdens de werken afgesloten was, is vanaf dan weer toegankelijk vanaf de Tiensesteenweg.

“Namens het stadsbestuur wil ik de aannemer en de werkmannen bedanken voor het harde en goede werk dat ze de afgelopen twee weken geleverd hebben, om de klus zo snel mogelijk te klaren en de hinder zoveel mogelijk te beperken,” zegt Dirk Vansina, schepen van openbare werken.

Signalisatie
Omdat de Tiensesteenweg sneller dan verwacht weer open gaat voor alle verkeer, lukt het de aannemer niet meer om tijdig alle signalisatie op de omleidingswegen weg te halen. Dat gebeurt pas op maandag 15 juli.

Bussen
De bussen 7, 8, 9 en 380 van De Lijn rijden vanaf zaterdag 13 juli opnieuw via hun normale traject.

Verkeerslichten
In augustus plaatst de aannemer nieuwe en definitieve verkeerslichten. Tot dan verloopt de verkeersregeling op het kruispunt met tijdelijke lichten. Ter hoogte van het kruispunt van de Platte Lostraat met de Adjudant Harboortstraat werden de verkeerslichten tijdelijk weggenomen. Ook die lichten plaatst de aannemer terug in augustus.

Tunnel in gebruik begin 2020
De aannemer werkt na het bouwverlof verder aan het nieuwe fietspad in de spoorwegberm. De fietstunnel sluit later aan op dit fietspad. Als alle werken klaar zijn, kunnen fietsers en voetgangers vermoedelijk vanaf begin volgend jaar de tunnel gebruiken.

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
David Dessers schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en consumptie, stad Leuven
communicatie stadsvernieuwing
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
David Dessers schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en consumptie, stad Leuven
communicatie stadsvernieuwing
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven