Tijdelijk vier uur gratis parkeren in het weekend in parking Vaartkom

Vanaf dit weekend tot eind 2020 kan je 4 uur gratis parkeren in parking Vaartkom op zaterdagen en koopzondagen. Van daaruit kan je dan gemakkelijk en gratis met de elektrische shuttle naar het stadscentrum. Op die manier wil de stad de handel bij de heropstart maximaal ondersteunen, parking Vaartkom als randparking promoten en het zoekverkeer in de binnenstad terugdringen.

“We hechten als centrumstad enorm veel belang aan een bloeiende handel”, zegt schepen van handel Johan Geleyns. “Met dit initiatief biedt het stadsbestuur de bezoekers van onze stad een vlot en bovendien gratis alternatief voor onze centrumparkings en ondersteunt ze mee de opstart van onze handel. We lanceren deze extra stimulans dan ook graag tijdens het eerste weekend waarin we opnieuw een koopzondag organiseren. Mensen kunnen dit weekend dus zaterdag én zondag gratis parkeren en shoppen in Leuven.”

“Met deze tijdelijke maatregel in het kader van de heropstart maken we parking Vaartkom als randparking nog aantrekkelijker”, licht schepen van mobiliteit David Dessers toe. “Op die manier verminderen we het zoekverkeer in de stad en geven we maximaal ruimte aan voetgangers en fietsers. Parking Vaartkom is bovendien makkelijk bereikbaar met de gratis elektrische shuttle. De shuttle rijdt elk kwartier.”

De stad bekijkt of ze in een volgende fase deze gratis parking plus shuttledienst ook op vrijdagen kan aanbieden. Dat zou ook bezoekers van de Leuvense vrijdagmarkt toelaten vlot en goedkoop op hun bestemming geraken.

“Met deze maatregel zet het stadsbestuur weer een belangrijke stap om onze handelszaken na corona te ondersteunen. En als ook onze horeca weldra mag openen, zorgen deze samen met de handel opnieuw voor het bruisende hart van onze stad”, besluit schepen Geleyns.

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
David Dessers schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en consumptie, stad Leuven
Dienst mobiliteit stad Leuven
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
David Dessers schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en consumptie, stad Leuven
Dienst mobiliteit stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven