Toerisme Leuven zoekt creatieve toekomstdenkers

Op vrijdag 26 april  organiseert vzw Kunststeden een creatieve denkdag met vooruitblik op toerisme in 2050. Toerisme Leuven zet haar schouders mee onder dit initiatief en zoekt  mensen die samen willen nadenken over citytrips in de toekomst.

Op vrijdag 26 april vindt in The Beacon in Antwerpen ‘Traveljam’ plaats, een evenement waar 60 reizigers samen met creatieve ontwerpers op zoek gaan naar hoe mensen hun citytrip zullen organiseren in de toekomst. De wereld zal er in 2050 immers helemaal anders uitzien. Daarom krijgen de deelnemers uitdagingen voorgeschoteld als: ‘Wat als er geen toeristische infokantoren meer zijn?’ of ‘Wat als er geen papier meer gebruikt wordt? of nog ‘Wat als vliegtuigreizen zo duur zijn geworden, dat we enkel nog virtueel zullen reizen, vanuit onze zetel?’.

Denk mee over citytrippen in 2050

‘Traveljam’ is een zogenaamde ‘hackathon’, een grote brainstormsessie waar mensen binnen een beperkte tijd – één volledige dag - tot innovatieve ideeën komen. Zij krijgen hulp van een coach én van creatieve ‘nerds’ die hen stimuleren om ideeën te laten ontstaan en concreet vorm te geven. Voor deze denkdag is vzw Kunststeden op zoek naar enthousiaste deelnemers. Iedereen die al eens een citytrip plant en graag meedenkt, samen met andere mensen, is welkom. Het evenement en de communicatie verlopen in het Engels. Deelname is gratis, een hele hoop unieke en lokale ervaringen krijg je er zomaar bij.
Voor meer info en inschrijvingen kan je terecht op  www.traveljam.be

Toerisme Leuven is medeorganisator van dit evenement. De ideeën vanuit de denkdag zullen als kompas gebruikt worden voor het toekomstig beleid op vlak van toeristisch onthaal. “Toerisme Leuven wil zich klaarstomen voor de toekomst en oplossingen zoeken voor de uitdagingen die voor ons liggen. Doorgedreven digitalisering, een veelheid aan bronnen en de snelheid van informatie. Deze uitdagingen laten zich vandaag al voelen. Tegelijkertijd is er een sterke behoefte aan persoonlijk contact en maatwerk. Leuven als innovatieve stad zet maar al te graag haar schouders onder zo’n vernieuwende en participatieve projecten”, aldus Denise Vandevoort, schepen van toerisme.

Toerisme Leuven werkt als lid van vzw Kunststeden nauw samen met de toeristische diensten van Antwerpen, Brugge, Gent, Mechelen en Brussel. 'Traveljam' is één van hun gezamenlijke projecten. “Een fijne samenwerking waar we volop leren van elkaar én steeds beter antwoord kunnen bieden op de verwachtingen van bezoekers in onze prachtige kunststeden”, aldus Vandevoort.

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Klaar Van hoeymissen teamleider onthaal Toerisme Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Klaar Van hoeymissen teamleider onthaal Toerisme Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven