Tofsport Zomert

Supporteren langs de zijlijn of liever zelf in actie komen? Het belooft een drukke sportzomer te worden in Leuven. Van topsportevents tot lokale sportactiviteiten, voor elke sportliefhebber staat er wel iets lekkers op het sportmenu.

In juli, augustus en september komen actieve en passieve sportliefhebbers bijna wekelijks aan hun trekken. Samen met verschillende partners heeft stad Leuven een heel diverse en aantrekkelijke sportkalender in elkaar gestoken.

Topsport
 “Als thuisstad van de Red Flames zijn we bijzonder blij dat de ploeg net in Leuven voor het eerst een echt fandorp krijgt. Tijdens het EK voetbal in Engeland zal je het vinden op het Martelarenplein. We hopen dat veel supporters er de Flames komen aanmoedigen en ondertussen kunnen ze genieten van een drankje en een uitgebreid aanbod aan randanimatie”, vertelt een fiere schepen van sport Johan Geleyns.

“Op Leuven Beach (13-24 juli) vinden twee volleybaltoernooien plaats. Er is een manche van de Geberit Beach Tour met de topploegen van België en een week later zakken internationale volleybal toppers af naar het Ladeuzeplein.”

Voor het weekend van 6 en 7 augustus heeft schepen Geleyns enkele uitstekende tips: “Zaterdag is er de Meeting voor Mon en het internationaal polsstokgala aan Hal 5, zondag kunnen wielerliefhebbers én profrenners herinneringen aan het WK ophalen tijdens de eerste editie van de vernieuwde Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens.”

Breedtesport
Ook recreatieve sporters kunnen zich in de zomermaanden uitleven, al dan niet gekoppeld aan een topsportevent. “Tijdens Leuven Beach zijn er verschillende toernooien voor recreanten, voor  zowel beachvolley als andere sporten. Op 7 augustus kunnen wielertoeristen enkele uren voor de profs hun eigen Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens rijden, gedeeltelijk op een verkeersvrij parcours. Er zijn rondjes voor de getrainde wielertoeristen met afstanden van 70 en 110 kilometer. De wat minder geoefende fietser kan dan weer   herinneringen aan het WK ophalen op het stadsparcours en een lus van 15 kilometer afleggen.

“De rollerparades zijn dit jaar weer van de partij op woensdag 6 en 20 juli en 3 augustus. Om 19.30 uur staat telkens een korte tour op het programma en om 20.00 uur een lange tour. En wie na het WK 3x3 zin heeft gekregen om zijn of haar eigen basketskills eens te testen, kan zich nog inschrijven voor de Crelan 3x3 Masters op het Blauwputplein op zondag 17 juli, gaat schepen Geleyns enthousiast verder.

In augustus is het opnieuw uitkijken naar de Leuven Night Run. “Vorig jaar konden we door corona niet doorheen gebouwen lopen, maar dit jaar keren we gelukkig terug naar de oude, gekende formule. Het parcours ziet er opnieuw helemaal anders uit, met onder andere een passage in het Arenbergpark en het stadion van OH Leuven. Ik ben zelf alvast weer aan het oefenen”, zegt schepen Geleyns.

In september moedigt de stad haar inwoners opnieuw aan om nieuwe sporten te ontdekken tijdens Leuven Beweegt. Tientallen lokale sportclubs zetten de ganse maand de deuren open en geven gratis proeflessen. Zo vindt elke Leuvenaar hopelijk de juiste sport om het schooljaar sportief in te zetten. Op 12 september is er een Tofsportdag voor 55+’ers, waar zij gratis kunnen proeven van verschillende sporten via initiatiesessies.

G-sport
“Natuurlijk zorgen we dat ook sporters met een beperking een boeiende sportzomer tegemoet gaan. Komende zaterdagnamiddag kan je in het Sluispark terecht voor een initiatie rolstoeltennis, waar personen met en zonder beperking kunnen testen hoeveel skills deze sport vereist. Op de Crelan 3x3 Masters zorgen we voor een aparte categorie voor rolstoelbasketters. Daarnaast organiseren we deze zomer voor het eerst specifieke G-Tofsportkampen voor kinderen en jongeren met een beperking. Sport is voor iedereen en dus proberen we daar ons aanbod op af te stemmen. We vinden het als stad echt heel belangrijk dat iedereen kan sporten”, aldus schepen Geleyns.

Wie bovendien graag G-topsporters aan het werk ziet, kan van 21 tot 24 juli gratis gaan kijken naar het internationaal rolstoeltennistoernooi Flanders 25. Het vindt plaats op de terreinen van TC Stade Leuven. Voor het eerst is ook een G-wielerwedstrijd een onderdeel van de Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens.

Kinderaanbod
Voor kinderen en jongeren zijn er iedere week verschillende Tofsportkampen. Bovendien zorgen de meeste organisatoren van de grote evenementen voor een specifiek aanbod voor kinderen en/of gezinnen. Denk aan de Familiedag op Leuven Beach of de Family Run.

Overig aanbod
Hieronder vind je een overzicht van de volledige sportkalender. Meer info over al deze events vind je op www.tofsportzomert.be. Je vindt er ook alle links om in te schrijven voor de verschillende evenementen.

2 juli 2022

Initiatie en demo rolstoeltennis

4 juli – 26 augustus 2022

Tofsportkampen

6 juli 2022

Rollerparade

10 juli 2022

#flametime fanvillage: België – Ijsland

13 – 24 juli 2022

Leuven Beach

14 juli 2022

#flametime fanvillage: België – Frankrijk

17 juli 2022

Crelan 3x3 Masters Leuven

18 juli 2022

#flametime fanvillage: België – Italië

20 juli 2022

Rollerparade

21 – 24 juli 2022

Flanders 25

3 augustus 2022

Rollerparade

6 augustus 2022

Meeting voor Mon
Polsstokgala

7 augustus 2022

Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens
Ride Leuven

27 augustus 2022

Leuven Night Run

31 augustus 2022

Rollerparade (onder voorbehoud)

1 – 30 september 2022

Leuven Beweegt!

2 – 3 september 2022

Hagelandse 101

11 september 2022

Omloop van het Dijleland

12 september 2022

Tofsportdag voor 55+’ers

14 – 17 september 2022

Yonex Belgian International

17 september 2022

Oriëntatieloop

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]