Tofsportnacht in ander jasje

Vorig jaar kon de Tofsportnacht wegens de coronamaatregelen niet plaatsvinden, maar dit jaar belooft het op zaterdag 21 augustus opnieuw een topeditie te worden! Afgelopen weekend gingen alvast de inschrijvingen voor de Leuven Night Run van start. 

Voor sportliefhebbers is het ieder jaar uitkijken naar eind augustus voor de Leuven Night Run en het Leuvense Polsstokgala, die samen de Tofsportnacht vormen. Wegens corona zullen beide events iets anders ingevuld worden dan de voorbije jaren.

“We zijn heel blij en opgelucht dat we onze verschillende sportevenementen in de zomer kunnen organiseren, waaronder de Tofsportnacht”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Al moet er natuurlijk nog steeds rekening gehouden worden met de geldende maatregelen. Dat brengt hier en daar wijzigingen mee in de organisatie. Zo zal het Polsstokgala niet op de Oude Markt kunnen plaatsvinden. Door de uitbreiding van de terrassen is er niet voldoende plaats om de wedstrijd veilig te kunnen organiseren. We bekijken nu enkele alternatieve locaties, waaronder het Blauwputplein en de AtletiekArena Gaston Roelants. Dat is jammer, want de Oude Markt zorgt voor het unieke wedstrijdkarakter en een bijzonder sfeer.”

Leuven Night Run
Ook de Leuven Night Run zal er iets anders uitzien. “Tijdens de Leuven Night Run ontdek je de stad op een sportieve manier. Onderweg passeer je de mooiste plekjes van het stadscentrum, zoals de Kruidtuin, Abdij Keizersberg, het Dijlepark en de Wolvenpoort. Anders dan anders wordt er dit jaar niet door gebouwen gelopen. Maar het zal zeker en vast ook dit jaar de moeite lonen om deel te nemen. De kaarsjes en (muziek)groepjes langs het parcours zullen voor de nodige sfeer zorgen.”

Het aantal deelnemers is beperkter dan de voorbije jaren. In totaal kunnen 2.500 personen meelopen tijdens de Leuven Night Run (10 km) en 300 personen tijdens de Family Run (3 km). De Family Run gaat van start om 20.30 uur op het Damiaanplein, de Night Run start op hetzelfde moment op de Bondgenotenlaan. Inschrijven kan via www.leuvennightrun.be.

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Ronny Huyvaert sportpromotor
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Ronny Huyvaert sportpromotor
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven