Tuinadvies én gratis potgrond: stad Leuven trakteert op Bloemenmarkt

Op zaterdag 6 mei vindt de jaarlijkse Bloemenmarkt plaats op het Herbert Hooverplein. De markt staat volledig in het teken van bloemen, planten en tuinieren.

De Leuvense Bloemenmarkt is een populaire klassieker op de marktkalender. Voor veel tuin- en groenliefhebbers is het een vaste afspraak, begin mei, om op het Herbert Hooverplein planten en bloemen aan te schaffen. Nu zaterdag, 6 mei, vindt de markt van 10 tot 17 uur voor de 32e keer plaats in Leuven. Extra toegift: bezoekers kunnen professioneel tuinadvies krijgen van groenexperten van de stad. Bovendien trakteert de stad op tien liter potgrond per aankoopschijf van tien euro.

“In de maand mei kriebelt het bij veel mensen om in hun tuin te werken of nieuw groen in huis te halen. Daar spelen we met deze themamarkt op in. Zoals op elke Leuvense markt staat kwaliteit voorop: de mooiste bloemen en planten koop je op het Hooverplein. De mooie setting, het ontspannende karakter van de markt en alle geuren en kleuren: we merken dat de Bloemenmarkt zowel bij marktkramers als hun klanten sterk in de smaak valt”, zegt schepen van handel Johan Geleyns.

Wie voor minstens 10 euro aankoopt, kan aan de stand van de stad terecht voor een zak van 10 liter gratis potgrond. “De stad plantte dit seizoen zelf ongeveer 17.000 eenjarige zomerbloemen aan in de perken en borders van onder andere de Kruidtuin en het Hooverplein, om zo kleur te geven aan Leuven en de bijen en vlinders aan te trekken. Leuvenaars die thuis zelf bloemen planten, zetten we graag mee op weg”, zegt schepen van groen Lalynn Wadera. “Want al die mooie terrassen, voortuinen en moestuinen maken samen één bloeiende en kleurrijke stad.“

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]