Tweede boosterprik voor 80-plussers vanaf 24 mei

De federale en Vlaamse overheid beslisten dat 80-plussers een tweede boostervaccinatie kunnen krijgen. In Leuven kan dat vanaf 24 mei. De uitnodigingen zullen eind volgende week in de bus vallen. Wie wil, kan vanaf vandaag al bellen naar het informatiecentrum van de stad om een afspraak in te plannen.

Om de bescherming tegen het coronavirus op peil te houden, is beslist om de 80-plussers en de bewoners van de woonzorgcentra een tweede boostervaccin aan te bieden. In Leuven zal het vaccinatiecentrum in de Kinepolis vanaf dinsdag 24 mei vier weken lang 80-plussers ontvangen voor een tweede booster. De uitnodigingen worden vanaf dit weekend verstuurd en vallen dus eind volgende week in de bus. Wie niet op die uitnodiging wil wachten, kan vanaf vandaag al bellen naar het informatiecentrum op 016 27 27 72 om een afspraak te maken, elke werkdag tussen 9  en 18 uur.

Alle inwoners van Leuven die 80 jaar of ouder zijn en minstens vier maanden geleden de eerste booster kreeg, krijgen een uitnodigingsbrief, waarmee ze telefonisch of online een afspraak kunnen maken. De bewoners van de Leuvense woonzorgcentra worden zoals in de eerdere vaccinatiecampagnes in de woonzorgcentra zelf gevaccineerd. Voor mensen die mobiel te beperkt zijn, is er opnieuw thuisvaccinatie via de huisarts mogelijk. Mensen met verminderde immuniteit kregen al een tweede boostervaccin. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be