Tweede Leuvense editie van ‘BAAS boven BAAS’ - de inspiratiedag voor jonge ondernemers

Op zaterdag 1 december slaan mijnLeuven, het jongerenlabel van de stad Leuven, en BAAS opnieuw de handen in elkaar met ‘BAAS boven BAAS’, de inspiratiedag voor en door jonge ondernemers in Leuven. Tussen 13 en 19 uur palmen meer dan 150 jongeren en meer dan 20 sprekers het STADHUIS van mijnLeuven en het Radiohuis in met inspirerende talks en keynotes, do’s & don’ts workshops en speeddates met professionals en BAAS-alumni. Jong geweld zoals het Leuvense Skullmapping en het Brusselse Kriket staan zij aan zij met doorwinterde rotten in het vak als Bryo/Voka en Securex. Elk aspect van ondernemerschap komt aan bod.

“Wanneer we jongeren willen ondersteunen in hun ondernemerschapverhaal, draait het niet enkel om een winstgevend product af te leveren: goesting, zin voor initiatief en ambitie worden ook als ondernemen benoemd en ondersteund”, aldus Dirk Vansina, schepen van jeugd. “We willen met het BAAS boven BAAS evenement het imago van jong ondernemerschap verbreden en verrijken. Dit doen we door geen netwerkevent van dertien in een dozijn te organiseren, maar door jonge ondernemers zelf hun verhaal te laten vertellen, ook zij die gefaald hebben in hun opzet. Die verhalen zijn soms nog het meest interessant!”

Persmoment
Tijdens het event krijgen alle BAAS-deelnemers de kans om hun (business-)idee te pitchen voor een professionele jury. De 20 BAAS’ers die de vakjury het best kunnen overtuigen van hun ondernemingszin winnen een jaar lang individuele coaching en groepsessies. Om 16.30 uur nemen schepen van jeugd Dirk Vansina en schepen van economie Mohamed Ridouani het woord. Nadien wordt de selectie van de volgende generatie BAAS’ers bekend gemaakt. Zij worden tijdens het voorjaar van 2019 door mijnLeuven individueel begeleid in de verdere ontwikkeling van hun business idee.

Praktisch
BAAS boven BAAS vindt plaats op zaterdag 1 december tussen 13 en 19 uur in het STADHUIS van mijnLeuven én het Radiohuis, ingang langs de Boekhandelstraat 2. Het event is gratis, maar inschrijven is verplicht via de ticketlink van het evenement. Meer over programmatie en praktische informatie vind je op het Facebook-evenement.

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme
Mohamed Ridouani schepen van personeelszaken, onderwijs, economie, leefmilieu en vastgoed
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme
Mohamed Ridouani schepen van personeelszaken, onderwijs, economie, leefmilieu en vastgoed
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven