Tweede poging: nu woensdag Buitenspeeldag in Leuven!

De Leuvense kinderen hebben er dit jaar iets langer op moeten wachten. In april moest de stad haar Buitenspeeldag immers uitstellen door te veel wind, maar nu woensdag is het zo ver. Op 5 juni organiseert stad Leuven de Buitenspeeldag. De hele namiddag staat er in het stadscentrum en in de deelgemeenten een dol speelaanbod klaar voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Een overzicht vind je op ​ www.leuven.be/buitenspeeldag.

De stad zet ‘sportief spelen’ in de verf. Zo wordt het Urban Sports Park in Wilsele the place to be om te breaken en te skaten. Op het Sint-Lambertusplein in Heverlee kan je boogschieten of een initiatie in vechtsport volgen.

Niet bang om nat of vuil te worden? In het Sluispark in Leuven kan je suppen en kajakken of koken in een modderkeuken. Of hou je het toch liever droog? Kom dan bouwen met bamboe, go-karten of geniet van een ‘springeiland’.

In Wijgmaal kan je in de Oude Gemeenteschool leren skaten, poolvoetbal of spikeball spelen. Ook geniet je er van straattheater.

In het Heuvelhofpark in Kessel-Lo staat avontuur centraal. Waaghalzen kunnen zich uitleven op een touwenparcours of een hindernissenbaan. Nog op het programma: Highlandgames, grappige circusacts en schattige dieren in de pop-up kinderboerderij.

De allerkleinsten kunnen zich volop uitleven bij het Huis van het Kind in de Savoyestraat, vlak bij Museum M. In de museumspeltuin kunnen kleuters ‘wobbelturnen’, spelen met grote gezelschapsspelen en uit de bol gaan op een springkasteel.

Website preview
Buitenspeeldag
Zin in een namiddag vol plezier in de buitenlucht? Kom tijdens de Buitenspeeldag kajakken, genieten van straattheater of rolstoelbasketten.
Stad Leuven

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be