UiTPAS Leuven opent permanent infopunt in Tweebronnen

Een jaar geleden opende het pop-uploket van UiTPAS de deuren in Tweebronnen. Wie informatie wil over UiTPAS en vrije tijd in Leuven of UiTPAS-punten wil ruilen voor leuke voordelen kan daar terecht. Het UiTPAS-punt wordt nu – wegens groot succes – permanent.

Om de twee weken kan je op donderdagavond van 16 tot 19.30 uur bij het UiTPAS-team terecht met vragen over UiTPAS of vrije tijd in de stad. Je kan er ook de punten die je spaarde met je UiTPAS komen ruilen voor leuke voordelen zoals de zeer populaire sokken van de stad, een ticketje voor M of pakweg een boek.

“We startten het initiatief vorig jaar op omdat we merkten dat het niet voor iedereen makkelijk was om met de UiTPAS aan de slag te gaan op basis van online informatie. In de verschillende verkooppunten is er bovendien niet altijd ruimte om heel veel uitleg te geven”, vertelt schepen van cultuur Bert Cornillie. “Dankzij het initiatief ‘Het Loket’ van de Bib Leuven, kregen we een unieke kans om die mensen op een meer persoonlijke manier verder te helpen. Het loket vergroot tegelijkertijd ook de zichtbaarheid van UiTPAS. We zijn blij te merken dat het initiatief aanslaat.”

“Amai, kan ik dat allemaal met UiTPAS doen? Ik dacht dat ik enkel in Sportoase korting kreeg.”

In het loket worden de meest uiteenlopende vragen gesteld. De grootste verrassing blijkt het feit dat je met de UiTPAS zoveel kan doen op zoveel verschillende plaatsen in de stad. “Amai, kan ik dat allemaal met UiTPAS doen? Ik dacht dat ik enkel in Sportoase korting kreeg”, is een vaak gehoorde opmerking.

Iedereen die wil, moet kunnen deelnemen aan cultuur en vrije tijd
Leuven startte in 2017 met UiTPAS vanuit de gedachte dat iedereen die dat wil, moet kunnen deelnemen aan cultuur en vrije tijd. “UiTPAS is een goed doordacht systeem”, legt Bert Cornillie uit. “Iedereen kan een UiTPAS kopen. Als je deelneemt aan een cultuuractiviteit of iets onderneemt bij een van onze vrijetijdspartners kan je punten sparen, die je kan ruilen voor interessante voordelen – zoals bijvoorbeeld de stadssokken. Mensen die het financieel moeilijk hebben, krijgen met diezelfde UiTPAS op zak maar liefst 80% korting op toegangstickets of abonnementsgelden bij meer dan 100 vrijetijdsspelers in de stad.”

 

Website preview
UiTPAS
UiTPAS Regio Leuven is de klantenkaart voor je vrije tijd.
Stad Leuven

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be