Urban Sports Festival start Leuvense zomer vol pop-up sport met een knaller

De hele zomer lang rolt de stad Leuven een ruim aanbod van urban sports uit in stad en deelgemeenten: met onder meer parkour aan de Philipssite en een mobiel skatepark, dat op verschillende plekken zal opduiken. Eerste afspraak is het Urban Sports Festival in Wilsele op zaterdag 29 juni, dat de zomer feestelijk op gang trapt.

De eerste dag van de zomervakantie vraagt om een sportief feestje. Het Urban Sports Park in Wilsele zal in de festivalsfeer baden met initiaties, wedstrijden en demo's, op de tonen van livebands en dj’s. De stad voorziet ook drank- en eetstandjes. In samenwerking met VZWeetje, Springstof Parkour, Cirkus in Beweging, BCBbikes, Get Insane en BURn kunnen kinderen en jongeren tussen 14 en 20 uur gratis tips en tricks komen opdoen in skaten, parkour, bmx en wheelie.

Een perfecte start van de zomer én het startschot van een gevuld zomerprogramma rond urban sports. Zo heeft de stad vier pop-upinstallaties klaarstaan, om urban sports op tal van plekken te doen leven. “Het gaat om een mobiel skatepark, een parkour-installatie die de hele zomer lang op de Philipssite zal staan en een verplaatsbare pumptrack, die eerst op de Philipssite en vervolgens her en der zal opduiken. Aan de Olevodroom ligt bovendien vanaf 10 juli een speciaal uitgeruste dansvloer voor breaking, die de hele zomer gebruikt mag worden”, legt schepen van sport Johan Geleyns uit.

“Deze acties volgen onze ambities rond urban sports in Leuven, waarrond we vorig jaar in een Europees samenwerkingsproject zijn gestapt. We willen alle leeftijden zoveel mogelijk laten kennismaken met alle fijns dat deze sporten te bieden hebben. Aan de hand van het succes van de pop-upinstallaties bekijken we hoe we skaten, parkour of bmx nog beter een plek kunnen geven in het Leuvense sportaanbod.”

Nog op de zomerplanning: skatecontest King & Queen of ’t Fort in Skatepark ’t Fort op zondag 7 juli, de zomershow Collision rond breaking aan de Olevodroom en een Urban Sports Square op het Martelarenplein tijdens de Leuvense Autovrije Zondag, op zondag 25 augustus. De meeste Leuvense urban sports-activiteiten zijn gratis. Inschrijven kan via de gratis app Spond. Een overzicht van alle activiteiten vind je op www.leuven.be/urbansports. ​

 

Website preview
Leuven Urban Sports
Skaten, parkour, breaking, streetbasket, streetsoccer, BMX, calisthenics, urban fitness tot zelfs wheelierijden: maak kennis met al deze straatsporten.
Stad Leuven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be