Urban Sports Park opent eerste jump track van ons land

In het Urban Sports Park in Wilsele, trekpleister voor skate- en BMX-liefhebbers, is het laatste stuntparcours open voor het publiek: een jump track, een omloop met heuvels en hindernissen op een onverharde ondergrond. De jump track in Wilsele is uniek in zijn soort.

Sinds het begin van de zomer heeft Leuven met het Urban Sports Park in Wilsele een nieuwe sportieve publiekstrekker. Een freerunningzone, een streetstyle skatepark en twee pump tracks (bochtige parcours voor alles wat wieltjes heeft) weten jong en nog jonger te verleiden om er hun tricks te komen oefenen. De voorbije weken werd hard gewerkt aan het laatste parcours van het park: een jump track of dirt track, een uitdaging van formaat.

“Voor de inrichting van het Urban Sports Park legden we ons oor te luister bij de Leuvense skate- en BMX-gemeenschap. Dat geldt bij uitstek voor deze nieuwe jump track. De vraag ernaar was héél groot. Niet alleen bij Leuvense jongeren, ook bij Cycling Vlaanderen, dat ons initiatief warm onthaalde. Dit soort van bultige omlopen voor BMX en dirt bike duikt her en der clandestien op. We zijn ontzettend blij dat we de Leuvense jeugd de eerste reguliere jump track van ons land kunnen aanbieden”, zegt schepen van sport Johan Geleyns.

Missing link
Het nieuwe parcours zal de populariteit van het veelzijdige sportpark ongetwijfeld nog opkrikken, weet schepen van jeugd Dirk Vansina. “We merken dat heel veel kinderen en jongeren vlot hun weg vinden naar het Urban Sports Park. Het is duidelijk dat dit een missing link was in het Leuvense sportlandschap. We vinden het belangrijk dat jongeren hier van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen helpen om hun grenzen te verleggen. Daar gaat de nieuwe, uitdagende jump track zeker een rol in spelen. Het Urban Sports Park is nu helemaal afgewerkt en klaar om de Leuvense jeugd fantastische tijden te laten beleven”, aldus Dirk Vansina.

Stunt- en vliegwerk
De nieuwe jump track in Wilsele is een parcours voor waaghalzen op de fiets. Starten doe je op een platform van vier meter hoog, om de diepte in te duiken en via een omloop met heuvels en hindernissen terug op het platform uit te komen. Een helm is, zoals op de pump tracks, verplicht. “We plaatsen duidelijke instructies dat dit parcours er enkel voor fietsers met ervaring is. Het loont om eerst stunt- en vliegwerk te oefenen op de pump tracks, alvorens je aan de jump track te wagen. Om jongeren ervaring te laten opdoen, heeft de jump track twee lussen, eentje voor beginners, zonder hindernissen, en eentje voor gevorderden”, aldus schepen Geleyns.

 

Website preview
Urban Sports Park
Multifunctioneel sport- en vrijetijdspark in Wilsele voor 'Urban sports' zoals BMX, steppen, skaten, bladen en parkour.
Stad Leuven

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]