Vaartstraat krijgt nieuwe asfaltlaag

Van maandag 7 tot en met zaterdag 26 juni voert de stad asfalteringswerken uit in de Vaartstraat en enkele omliggende straten. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken werkt de aannemer in verschillende fases. Tijdens de onderhoudswerken volgen auto’s en fietsers een omleiding.

“Jaarlijks investeert de stad 2,5 miljoen euro in de vernieuwing van asfaltlagen. Dat is nodig om ernstige schade op korte en middellange termijn te vermijden” aldus Dirk Vansina, schepen van openbare werken. “Dit jaar krijgen een dertigtal straten een nieuwe asfaltlaag.”

Onderhoudswerken om schade te vermijden
Deze week starten de onderhoudswerken in de Vaartstraat, Vissersstraat, Karel van Lotharingenstraat, Ferdinand Smoldersplein, Halfmaartstraat tussen Vaartstraat en de brug, en de Vital Decosterstraat tussen de Vaartstraat en huisnummer 79.  “Door de toplaag te vervangen beperken we de schade die weersomstandigheden en verkeersdruk kunnen aanrichten. We vernieuwen ook de riooldeksels. Op lange termijn staat er wel een grondige vernieuwing van de Vaartstraat op het programma, samen met de heraanleg van de Vismarkt. Op dat moment zullen ook de voetpaden en de riolering vernieuwd worden.”
De nieuwe inrichting van de Vismarkt is nog niet gekend. Daarvoor zal de stad een participatietraject met de buurt opstarten.

Omleiding voor auto’s en fietsers
Voetgangers kunnen de werken passeren via het voetpad. Auto’s en fietsers volgen een omleiding. Meer informatie daarover vind je op de website van de stad. Hier vind je ook de juiste timing. De werken zijn immers weersafhankelijk waardoor de vooropgestelde planning kan veranderen.
 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]