Valentijnsmarkt in Kessel-Lo trapt stevige reeks van Leuvense feestmarkten op gang

Dit jaar heeft Leuven ‘een hart voor de markt’. Geen beter moment om dat hart een eerste keer te tonen dan op de woensdagmarkt van 14 februari in Kessel-Lo, die volledig in een Valentijnsjasje zal steken.

Uittip voor iedereen die het feest van Valentijn en Cupido genegen is. Op woensdag 14 februari zorgen de Leuvense marktkramers op de woensdagmarkt van Kessel-Lo (tussen 14 en 19 uur) voor een liefdevol extraatje op het De Becker-Remyplein, met onder meer feestelijk versierde kramen en zakjes met hartjessnoepjes voor bezoekers. “Het is een mooie traditie dat we in het voorjaar verschillende themamarkten organiseren, om Leuvenaars na de koude wintermaanden opnieuw massaal naar de markt te lokken. Valentijn is meteen de start van enkele feestelijke weken op de Leuvense markten”, zegt Leuvens schepen van handel Johan Geleyns.

Een hart voor de markt
Onder het motto ‘een hart voor de markt’ willen de stad Leuven en de marktkramers de komende maanden extra feestelijk uit de hoek te komen. De eerste keer nu woensdag op de Valentijnsmarkt in Kessel-Lo maar er volgt nog meer de komende maanden. Schepen Geleyns: “ Tijdens de Maand van de Markt in april zetten onze marktkramers hun beste beentje voor. Bij elke aankoop krijg je een lotje voor onze grote markttombola. Op de vrijdagmarkt in Leuven en de zondagmarkt in Heverlee is er ook nog randanimatie zoals muzikale acts, verschillende traktaties en extra mooi versierde kramen. Op 10 mei volgt dan de Fonskesmèt, een feestmarkt met proevertjes en animatie. Dankzij deze initiatieven blazen we de mooie, waardevolle traditie die de markt is, nieuw leven in. Op de Leuvense markt koop je lokaal, lekker en duurzaam en valt er altijd wel iets te beleven. Dat zetten we in samenwerking met de Leuvense Marktbond vlot in de kijker.”


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be