Van klimmen in bomen tot een vuurshow: kinderen gaan Los in’t Bos

Zondag 15 oktober 2023 organiseert stad Leuven voor de zesde keer Los in’t Bos, een gratis gezinsactiviteit in teken van de Week van het Bos. Tijdens deze dag vol bosactiviteiten leven kinderen van alle leeftijden en hun ouders, grootouders of begeleiders zich uit in speelzone De Jacht in Heverleebos. Los in’t Bos is een mooie afsluiter van “De Week van het Bos” georganiseerd door het Agentschap van Natuur en Bos. Omwille van het grote succes van vorige jaren, breidt de stad Los in’t Bos uit tot een hele dag plezier. “Zo geven we nog meer jonge gezinnen de kans om te genieten van onze groene speelplekken”, zegt schepen van jeugd Dirk Vansina.

Buitenspelen voor iedereen
“Elk kind moet kunnen ravotten. Dat is essentieel voor de ontwikkeling en kinderen versterken zo hun band met de natuur”, benadrukt Vansina. Kinderen die vaker in de natuur spelen zitten beter in hun vel, slapen beter en worden minder vaak ziek. “We proberen als stad dan ook zo veel mogelijk speelbossen en natuurlijke speelterreinen aan te leggen.” Goed nieuws dus voor alle speelvogels uit Leuven.

Speels programma
Vansina: “Het belooft een onvergetelijke dag te worden om de natuur op een leuke manier te ontdekken. Tijdens Los in’t Bos zijn er verschillende speel-, sport en knutselactiviteiten. Er is voor ieder kind wat wils.”

Kinderen kunnen boomklimmen, knutselen, boogschieten en kampen bouwen. Er zijn knikkerbanen, een blotevoetenpad en extreem groot touwenparcours. Als kers op de taart kan je genieten van een prachtige vuurshow, een verhalenwandeling of een interactieve circusshow. Alles is gratis en inschrijven hoeft niet.

Praktisch
Wanneer: zondag 15 oktober 2023, van 10 tot 13 uur en van 14 tot 17 uur
Waar: Speelzone de Jacht in Heverleebos, Kerspelstraat, Heverlee
Voor wie: Kinderen van alle leeftijden samen met een volwassen begeleider. Sommige activiteiten zijn pas vanaf 6 jaar.
Prijs: Gratis.
Bereikbaarheid: Je komt best met de fiets naar Los in’t Bos, aangezien er beperkte parkeergelegenheid is.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]