Veegactie in Leuven-centrum vanaf 18 juni

Vanaf 18 juni tot en met 29 augustus vindt de jaarlijkse veegactie plaats in Leuven-centrum. Tijdens de veegactie borstelen medewerkers van stad Leuven het wegdek en ruimen ze de straatkolken. Daarnaast worden de wegmarkeringen in sommige straten opnieuw aangebracht. Op de dag van de werken geldt in deze straten een parkeerverbod. Bewoners moeten dan tijdig hun wagen verplaatsen. In de betrokken straten kondigen borden en vlaggen de actie aan. Inwoners en handelaars krijgen ook een brief met uitleg in de bus.

“We vegen alle straten in Leuven-centrum regelmatig. In een aantal straten staan te veel auto's om de straat goed te kunnen vegen. Daar vragen we eenmaal per jaar om wagens te verplaatsen. Zo kunnen we het wegdek grondig vegen en de straatkolken ruimen. Dat laatste is nodig om wateroverlast te voorkomen”, licht schepen van stadsreiniging Thomas Van Oppens toe. De deelgemeenten kwamen eerder dit jaar al aan de beurt.

Planning is weerafhankelijk
Er wordt enkel gewerkt op dinsdag, woensdag en donderdag om de impact te beperken. Een actueel overzicht van welke straat wanneer geveegd wordt, vind je op leuven.be. Bij regenweer kunnen de werken uitgesteld worden. Je vindt de nieuwe datum altijd op de website van de stad.

Wagen tijdelijk verplaatsen
De stadsdiensten zorgen ervoor dat de werken klaar zijn in één dag. Zo blijft de hinder beperkt. Om dat te kunnen, moeten ze om 7 uur stipt beginnen. Het parkeerverbod voor wagens gaat daarom in om 3 uur 's nachts en geldt tot 16 uur. De stad vraagt aan bewoners om hun wagen de avond voordien al te verplaatsen om te vermijden dat er getakeld moet worden. ​

Terrassen
Aan de horeca-uitbaters met een terras op het openbaar domein vraagt de stad om het terras pas uit te zetten als de veegbeurt gedaan is. Doorgaans is dat voor het openingsuur van de horecazaak.

Website preview
Veegacties centrum
Wanneer krijgt jouw straat een poetsbeurt?
Stad Leuven

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be