Veel interesse voor eerste Leuvense job- en infodag kinderopvang

Vandaag stroomde Campus Corso in de Diestsestraat vol mensen met een hart voor kinderen. Er vond immers de eerste job- en infodag kinderopvang plaats, een initiatief van Stad Leuven in samenwerking met VDAB, CVO Volt, Hogeschool UCLL, VIVO en de Leuvense kinderopvang. De eerste editie was meteen een groot succes met 133 bezoekers.

De kinderopvang zoekt heel wat extra enthousiaste medewerkers. Niet enkel voor kinderbegeleiders, maar ook voor logistieke en administratieve medewerkers, coördinatoren en vrijwilligers staan er heel wat boeiende jobs open in de sector.

Daarom organiseerde de stad Leuven, in samenwerking met VDAB, CVO Volt, Hogeschool UCLL, VIVO en de Leuvense kinderopvang, vandaag een grote job- en infodag specifiek over werken in de kinderopvang. Al wie een hart voor de kinderopvang heeft, kon er terecht met vragen over de verschillende profielen waarnaar men op zoek is of het aanbod aan opleidingen in volwassenen- en hoger onderwijs leren kennen. Mensen die de stap naar kinderopvang al hebben gezet, deelden er hun persoonlijke ervaringen en inspirerende verhalen. VDAB was aanwezig om geïnteresseerde werkzoekenden meteen op weg te zetten en hun praktische vragen te beantwoorden. ​

“Deze eerste job- en infodag was meteen een schot in de roos. Met 133 bezoekers is het duidelijk dat de kinderopvangsector nog altijd heel veel mensen met een hart voor kinderen aantrekt. De sector heeft het al een tijdje zwaar met negatieve beeldvorming in de media. Maar er worden nog altijd vooral prachtige, positieve verhalen geschreven in de kinderopvang. Het kan best pittig zijn, maar het is zo’n ontzettend belangrijk en waardevol beroep. Je werkt letterlijk met de toekomst van onze samenleving”, zegt schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden. Met deze Job- en Infodag willen de partners mensen die een job in de kinderopvang overwegen zo goed mogelijk informeren over de jobinhoud, de kwalificatievereisten en de mogelijke opleidingen, al dan niet in combinatie met werken. Door alle informatie in één ruimte samen te brengen, konden geïnteresseerden meteen met al hun vragen bij de juiste personen terecht.

“De kinderopvang verdient meer dan ooit onze bijzondere aandacht. Zoals ook elk kind de aandacht verdient van enthousiaste, gekwalificeerde kinderverzorgers. Er zijn ook in de Leuvense kinderopvang veel jobs die moeilijk ingevuld geraken omdat mensen niet de juiste vaardigheden hebben”, zegt schepen van werk Johan Geleyns. “Daarom werken én netwerken we samen met vele partners om gedreven mensen te versterken, hen te laten proeven van jobs en hen warm te maken voor levenslang leren. In het bijzonder zetten we de waardevolle zij-instroomtrajecten voor de kinderopvang in de kijker, waarbij je een opleiding volgt terwijl je al aan de slag gaat in de sector.”

Een populaire activiteit was de speeddate, gecoördineerd door VDAB. Werkgevers met vacatures deden aan verschillende tafels korte kennismakingsgesprekken met sollicitanten. Bij wederzijdse interesse noteerden de werkgevers de gegevens van de kandidaat om hem of haar voor een diepgaander sollicitatiegesprek uit te nodigen. Johan Viaene, directeur VDAB Vlaams-Brabant: “Binnen de zorg – en binnen de kinderopvang in het bijzonder – zijn er veel uitdagingen. Het vinden van personeel is het belangrijkste, want zonder personeel is er geen opvang mogelijk. Toch zijn er veel mogelijkheden om in te stappen, maar die zijn vaak onvoldoende gekend. Daarom werken we graag samen met de stad Leuven en partners om dit initiatief vorm te geven. Zo tonen we dat er veel kansen zijn om een goede match te realiseren tussen de geïnteresseerde werkzoekenden en werkgevers in deze maatschappelijk zeer belangrijke sector."

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be