Verkeershinder Diestsesteenweg van 18 tot en met 21 augustus

Van 18 in de avond tot en met 21 augustus herstelt stad Leuven de putranden van enkele riooldeksels op de Diestsesteenweg. De herstellingen gebeuren ter hoogte van de kruispunten met de Leuvensestraat en de Martelarenlaan. Tussen Leuven en Diest rijd je best om via Tienen (Tiensesteenweg) of via de E314. Ook het openbaar vervoer ondervindt hinder.

“De putranden zijn verzakt”, zegt schepen van openbare werken Dirk Vansina. “Dat veroorzaakt geluidsoverlast en hinder wanneer er verkeer overheen rijdt. Om verdere verzakkingen te voorkomen, moeten we de putranden herstellen”. De herstelling gebeurt door de putranden en het asfalt errond uit te breken. De nieuwe putranden worden daarna verankerd met beton en opnieuw geasfalteerd.

Hinder op de Diestsesteenweg
Autoverkeer tussen Leuven en Diest rijdt vanaf vrijdag 18 augustus na de avondspits best om via Tienen en de Tiensesteenweg of via de E314 om de Diestsesteenweg te vermijden. Ter hoogte van de werfzone kan je met de auto vanaf de Vuurkruisenlaan of Diestsesteenweg alleen naar de Martelarenlaan en Spoordijk rijden. Auto’s die vanaf het August De Becker-Remyplein komen, kunnen alleen rechtsaf slaan naar de Vuurkruisenlaan. Alle andere verbindingen zijn afgesloten. Je houdt daarom best rekening met grote verkeershinder op de Diestsesteenweg ter hoogte van de werfzone.

“We proberen de hinder zoveel mogelijk te beperken", zegt Dirk Vansina. “Daarom begint de aannemer op vrijdag pas na de avondspits en werkt hij in het weekend door. De parking aan de achterkant van het station blijft bereikbaar via de Spoordijk. Ook woningen en handelszaken blijven bereikbaar. Het voetpad langs de Diestsesteenweg blijft vrij, zodat fietsers en voetgangers de werken kunnen passeren.”

Hinder voor het openbaar vervoer
Door de werken volgen sommige bussen een andere route. Daardoor worden sommige haltes niet bediend. Op www.delijn.be vind je alle aangepaste routes. Gebruik de routeplanner om je reis vooraf te plannen.

Fietsers en voetgangers
Fietsers en voetgangers kunnen de werken passeren.

Als alles vlot verloopt, zijn de werken klaar op maandag 21 augustus om 22 uur. Op www.leuven.be/wegenwerken vind je alle informatie terug en een kaartje.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]