Delen:

Vernieuwde speelweide gedeeld met de school

De werken aan de speelweide Vlierbeekweide in Kessel-Lo gingen in maart van start en zijn nu volledig afgerond. De kinderen uit de buurt zullen tijdens de zomermaanden naar hartenlust kunnen ravotten op het nieuwe, avontuurlijke speelterrein. Bovendien heeft ook de Vrije Basisschool Vlierbeek een handje geholpen en is er een speciale regeling voor de lagereschoolkinderen tijdens de schooluren om de speelweide zo optimaal mogelijk te benutten.

Speelweide Vlierbeekveld, aan het Kruispunt met de Kortrijksestraat en de Molenstraat in Kessel-Lo, 
kreeg een heuse make-over. Het past nu volledig in het plaatje van avontuurlijke en duurzame speelterreinen waar de stad Leuven zo hard op inzet. “Het natuurlijke landschap met zijn glooiende hellingen, grote natuurkeien en uitdagende boomstammen nodigt de kinderen uit tot ontdekken”, aldus schepen van jeugd Dirk Vansina. “Daarnaast voorzagen we ook de aanplanting van inheemse bomen en struiken om voldoende natuurlijke schaduw te voorzien. De opening van dit speelterrein vlak voor de zomervakantie is perfect uitgerekend.”

Optimaal ruimtebeheer
De speelweide is gelegen naast de Vrije Basisschool Vlierbeek en zal in de toekomst de lagereschoolkinderen kunnen ontvangen voor buitenlessen, natuurlijke spelmomenten, enz. De speelweide bestaat immers uit twee delen die gescheiden zijn door een kastanje hekwerk. Het buitendeel dat tegen de straten gelegen is, is steeds toegankelijk. Het deel aan de binnenkant zal tijdens de schooluren door de school gebruikt worden en buiten de schooluren toegankelijk zijn voor de buurt. “Op die manier willen we de buurt en de school samenbrengen en zorgen voor een slim gebruik van de speelweide”, vertelt schepen Vansina.” Speelterreinen worden overdag zelden gebruikt omdat de kinderen op school zitten. Daar passen we hier op efficiënte wijze een mouw aan.”

Bovendien mochten de lagereschoolkinderen zelf ook een handje meehelpen aan ‘hun’ nieuwe speelweide. Zij zorgden alvast voor zelfgeschilderde decoratiestenen en plantten de eerste kleurrijke bloemen.

https://www.leuven.be/speelterrein-vlierbeekweide

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]