Vijf jonge ondernemers (in spé) ontvangen allereerste LE(J)ON-awards

Vorige week donderdag reikte LE(J)ON, het netwerk voor Leuvense Jonge Ondernemers, voor het eerst zijn ondernemersawards uit.  

Jongeren tussen 18 en 25 met een idee of een zaak konden zich tot 1 april kandidaat stellen voor de LE(j)ON-awards. Een interne jury maakte een eerste selectie van negen jongeren. Deze negen namen het tijdens de awardavond op 9 mei tegen elkaar op in vijf categorieën. Ze kregen elk 3 minuten de tijd om hun idee te pitchen voor het taltijk opgekomen publiek en een jury van experts. De helft van punten werden uitgedeeld door de vakjury, de andere helft door het aanwezige publiek.

En de winnaars zijn…

Er vielen prijzen te rapen in vijf categorieën: creatief idee, creatieve starter, innovatief idee, duurzaam idee en duurzame starter.

Binnen de categorie creatief idee werd JEP-Design de gelukkige winnaar. Zij ontwerpen multifunctionele meubelen. Stina De Roeck werd als grafisch vormgeefster de creatieve starter van 2019. Incentivise werd beloond voor hun innovatief idee: een box waarin objecten als tablets of laptops als een positieve motivator kunnen dienen. Carbonize ging voor 'het repareren van carbon' naar huis met de trofee voor duurzaam idee. En tot slot kreeg Pure Lemonade de eer als duurzame starter met hun overheerlijke natuurlijke fruitsiropen.

“Het was een hele boeiende avond, vol jeugdige energie, vernieuwende ideeën en straffe businesscases. Met Initiatieven als deze geven we jonge ondernemers in onze stad een podium. En dat is belangrijk, zij zijn onmisbaar. Ze zetten in op innovatie en inspireren zo weer anderen in Leuven. Ik ben echt onder de indruk van al dat talent,“ zegt Lalynn Wadera, schepen van economie.

De vijf winnaars gingen naar huis met een trofee ontworpen door Studio Han. Ze mogen gaan eten bij sterrenrestaurant EED en ze worden verder ondersteund door het LE(J)ON.

LE(J)ON

LE(J)ON is het Leuvens netwerk voor jongeren die de durf hebben om te ondernemen. Het brengt alle initiatieven rond jong ondernemerschap samen en maakt jongeren tussen 18 en 25 jaar wegwijs in dat grote aanbod.

LE(J)ON is een partnerschap tussen stad Leuven en MIJNLEUVEN, Innovatie- & Incubatiecentrum, RVO Society, UCLL, LUCA School of Arts en wordt gerealiseerd met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en het Agentschap van Innoveren en Ondernemen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be