Vijf kunstenaars in zomerresidentie STADHUIS bouwen eigen expo: SPECTRA

Maandag 27 augustus 2018 — Wat gebeurt er als je vijf jonge kunstenaars onder één dak steekt en ze een zomer lang laat broeien? Je ontdekt het op SPECTRA, een drie dagen durende gratis expo in het STADHUIS (zijkant historisch stadhuis - Naamsestraat 3, Leuven). Op 31 augustus om 19 uur komen Janoek Lesage (25), Siggy Slock (24), Lisa Van der Auwera (24), Maia Liu (18) en June Adams (19) officieel naar buiten met de apotheose van een zomer lang werken in het atelier van STADHUIS. Creativiteit en diversiteit verzekerd!

"mijnLeuven, het jongerenlabel van de stad, creëert kansen voor jongeren en ondersteunt hen om deze waar te maken. Vijf jonge kunstenaars kregen niet alleen twee maand lang een tijdelijke atelierruimte ter beschikking. Ze werden ook geprikkeld om zichzelf te profileren. Hoe jezelf voor het eerst tonen aan de buitenwereld? Hoe een eigen expo organiseren? Onder begeleiding van experten in het vakgebied, haakte mijnLeuven zo perfect in op waar STADHUIS voor staat: een huis voor jonge doeners", zegt schepen van jeugd Dirk Vansina. 

SPECTRA
Verscheidenheid vormt de rode draad doorheen hun expo. Wat hen bindt is het jonge kunstenaarschap. Verder hebben ze alle vijf een eigen kijk op wat een beeld is of moet vertellen en zoeken ze net dit contrast op. Verwacht je dus aan een breed spectrum van schilderijen en tekeningen.

De titel SPECTRA refereert ook naar de definitie van spectrum: “een scala van opeenvolgende kleuren, geluiden of andere verscheidenheden”. De jonge kunstenaars in zomerresidentie willen hun verscheidenheid extra in de verf zetten. Want ze hebben allemaal een verschillende manier om verhalen te creëren en hun inspiratie in beeld te brengen.

Praktisch
Je bent van harte welkom in STADHUIS om met eigen ogen alles in je op te nemen.

Wanneer:

  • vrijdag 31 augustus: vernissage, van 19 tot 22 uur
  • zaterdag 1 en zondag 2 september: expo van 13 tot 18 uur

Waar: het STADHUIS van mijnLeuven (zijkant historisch stadhuis), Naamsestraat 3, 3000 Leuven.

Inkom is gratis.

v.l.n.r. June Adams – Janoek Lesage – Lisa Van der Auwera – Siggy Slock – Maia Liu
June Adams
Janoek Lesage
Lisa Van der Auwera
Siggy Slock
Maia Liu
Dirk Vansina

schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme

Stad Leuven

Janoek Lesage

organisator & persverantwoordelijke SPECTRA