BannerHGV24.jpg

Vijf vrijdagen vol toppers

Levellers, 10cc en Joost op Beleuvenissen

De organisatie van Het Groot Verlof kondigde vandaag een aantal toppers aan voor Beleuvenissen. Zowel Levellers, 10cc als Joost komen naar Leuven deze zomer. Ook The Subs, Suzan & Freek, Tiga, Omar Souleyman, Lee Fields en Kevin & The Animals zullen op vrijdagavond de Leuvense pleinen transformeren in één groot festivalterrein.

De line-up van Beleuvenissen 2024 omvat zoals steeds lokale artiesten én internationale toppers. De Levellers mogen dit jaar de spits afbijten. Deze Britse folkrockband tekent op 12 juli present voor een ongetwijfeld opzwepend en zeer meezingbaar optreden op de Oude Markt.

Over opzwepend gesproken: op 26 juli vaardigen onze noorderburen Joost Klein af. De Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival zet de Oude Markt sowieso in vuur en vlam met ‘Europapa’.

Stilstaan is ook schier onmogelijk als Omar Souleyman het podium bestijgt. De Syrische muzikant combineert traditionele Arabische muziek met moderne elektronische beats - komt dat zien, maar vooral horen op de Grote Markt, op 19 juli.

Van 10cc tot Tiga
Daarenboven zakt 10cc op 19 juli af naar de Dijlestad. De Britse groep brengt klassiekers als ‘I'm Not in Love’ en ‘Dreadlock Holiday’ mee. Diezelfde avond tekenen Suzan & Freek eveneens present op de Oude Markt. Sinds hun hit ‘Als het avond is’ zijn ze niet meer van de radio weg te denken en ook live raken ze gegarandeerd een gevoelige snaar. 

Nog? Op vrijdag 9 augustus brengen elektrogoden The Subs bevriende artiesten mee voor een energieke set. Lee Fields, 74 intussen, zal met zijn krachtige stem en dito charisma op de Grote Markt neerdalen, op 12 juli. Die avond op Club Vismarkt brengt Tiga dan weer iedereen aan het dansen tussen de contouren van de voormalige vishal. Zonnebril of niet.

En de Rotterdamse rapper Kevin krijgt met zijn Animals de opdracht om het publiek op te warmen voor Joost, op 26 juli dus.

Vijf vrijdagen, vier pleinen
"We zijn verheugd om deze geweldige artiesten aan te kondigen als onderdeel van Beleuvenissen 2024", zegt schepen Bert Cornillie. "Met zo'n diverse line-up belooft het een onvergetelijke zomer te worden voor alle Leuvenaars en bezoekers. En uiteraard volgen er nog veel meer mooie namen. Want dit is nog maar een voorproefje van het volledige programma van Het Groot Verlof."

De optredens vinden vanaf nu plaats op vijf opeenvolgende vrijdagen, van 12 juli tot en met 9 augustus. Je kan dan terecht op de Oude en Grote Markt, op het Hogeschoolplein en aan de ‘Club’ Vismarkt (enkel op de vrijdagen in juli).

Meer namen binnenkort
Meer namen volgen dus binnenkort. Los van Beleuvenissen is er dit jaar ook weer Leuven Zingt, op zaterdag 27 juli en Hapje-Tapje. Die culinaire hoogdag vindt zoals altijd plaats op de eerste zondag van augustus (4 augustus).

Beleuvenissen, van 12 juli tot en met 9 augustus, ​
met onder andere 10cc, Joost, Tiga, Kevin & the Animals, Lee Fields, Levellers, Omar Souleyman, Suzan & Freek, The Subs & guests

Voorlopig programma
12 juli: Levellers, Tiga, Lee Fields
19 juli: 10cc, Suzan & Freek, Omar Souleyman
26 juli: Joost, Kevin & The Animals
2 augustus: volgt
9 augustus: The Subs & guests
Website preview
Homepage | Het Groot Verlof Leuven
In de zomerse buitenlucht de beste nummers uit het collectieve muziekgeheugen meezingen.
Homepage | Het Groot Verlof Leuven

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]