Viva Stelplaya Zomerbar

De zomer is in het land en dat betekent dat Stelplaats opnieuw in zomerse sferen zal vertoeven. Van 30 juni tot en met 27 augustus pakt Stelplaats uit met Stelplaya: een volle zomerprogrammatie die elke woensdag, donderdag en vrijdag tussen 14 en 22 uur zal plaatsvinden. Daarmee is het jongerenbastion meteen de grootste aanbieder van jeugdig zomervertier in Leuven.

Na het grote succes van Stelplage in de zomer van 2020 organiseert Stelplaats opnieuw een zomerbar met allerlei activiteiten, deze keer onder de noemer Stelplaya. Een aantrekkelijk programma op het buitenplein van Stelplaats moet ook deze zomer Leuvense jongeren van 16 tot 28 jaar ontspanning en een vakantiegevoel bezorgen. “We kijken er enorm naar uit om de jongeren opnieuw te mogen ontvangen in Stelplaats,” zegt schepen van jeugd Dirk Vansina enthousiast. “Na een jaar van coronamaatregelen volgen, geeft het jongeren een enorme boost om opnieuw buiten te mogen komen, zelf te organiseren én deel te nemen aan zomeractiviteiten zoals voordien.”

Springplank voor talent
En zomeractiviteiten zullen er tijdens Stelplaya in overvloed zijn. “We programmeren wekelijks terugkerende activiteiten waarbij Stelplaats het kader schept en jongeren zelf de invulling doen,” vertelt schepen Vansina. “De jongeren krijgen zoals steeds ondersteuning van de jeugdwerkers in Stelplaats om tot een aantrekkelijke combinatie aan activiteiten te komen. Op deze manier slaan we twee vliegen in een klap: we bieden een aantrekkelijk aanbod voor Leuvense jongeren in eigen stad én zij krijgen opnieuw de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten binnen het concept Stelplaya. Stelplaats wordt tijdens Stelplaya een ‘springplank voor talent’ en is een enorme impuls voor de creatieve en muzikale scene in Leuven. Dankzij de unieke organisatie van Stelplaats, zien we de jongeren hier echt samenkomen, nieuwe mensen leren kennen en hun verhalen delen. De zomerbar belooft opnieuw een groot succes te worden.”

Pizza, musica en een vol programma
Een vast programma met enkele extra invullingen zorgen ervoor dat er voor elk wat wils is tijdens de negen zomerbarweken. Elke woensdag zullen er afwisselend live concerten en DJ-sets bij te wonen zijn waar jong Leuvens talent zich kan uitleven. Donderdagen zitten er Leuvense muziekcollectieven aan de draaitafel en kiezen zij de hele dag de beste muziek uit terwijl andere jongeren de zelfgebouwde leemoven bemannen om iedereen te voorzien van home made pizza’s. Op vrijdagen halen jonge amateurchefs hun kookkunsten uit de kast tijdens ‘Stelplat’ en maken zij voor 40 gasten een verrukkelijke maaltijd op het Stelplaats-terras. Ook gevestigde horeca-waarden als Bar Stan en Florida zullen twee keer komen koken voor de aanwezige gasten. Bovendien zullen de roots van het eten op de borden en de muziek in de oren altijd op elkaar afgestemd zijn tijdens dit culinaire topmoment.

Voor wie op zoek is naar een sportief of cultureel shot, zal er een petanquebaan, spikebal en pingpongtafel beschikbaar zijn en is er ook een tweewekelijkse expo plaatsvinden rond fotografie, beeldende kunst en ander kunstig talent. Kortom, er komt voldoende op het bord voor negen weken zomerplezier en een jongerenzomer in eigen stad.

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Laura Gielis projectcoƶrdinator Stelplaats & jongerenwerker
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Laura Gielis projectcoƶrdinator Stelplaats & jongerenwerker
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven