Vlot naar Leuven tijdens de eindejaarsperiode

Leuven maakt zich op voor een gezellig drukke eindejaarsperiode. Vanaf morgen 5 december kan je volop genieten van “Wintertijd”: vier weken lang vinden er gezellige winteractiviteiten plaats in het centrum van de stad. Shoppers krijgen ook alle tijd voor hun kerstaankopen met extra koopzondagen op 9, 16 en 23 december. Ook de kerstmarkt blijft een ideale vindplaats voor kerstcadeautjes. Maak het jezelf gemakkelijk en kom naar Leuven met de fiets of het openbaar vervoer. Kies je toch voor de auto? Surf naar www.zonaarleuven.be en vergelijk de prijzen van alle parkings.

De donkerste dagen van het jaar zijn in Leuven ook altijd de gezelligste. Over de Leuvense Kerstmarkt, door de feeërieke Wintertuin of langs het prachtige lichtkunstparcours kuieren. Je hart ophalen tijdens de koopzondagen. Stil genieten van een ingetogen klassiek concert of van het Groot Begijnhof dat in het licht van duizenden kaarsjes baadt. Smullen op de Foodtruck Fiesta. Het nieuwe jaar indansen tijdens Leuven Countdown. Tussen 5 december en 5 januari kan je naar tal van fijne winteractiviteiten. Het volledige programma vind je op www.wintertijdinleuven.be.  

Kom met het openbaar vervoer
Afhankelijk van waar je woont of waarvoor je naar Leuven komt, zijn trein en/of bus een prima alternatief voor de wagen om Leuven te bereiken. Het treinstation ligt op slechts 15 minuten wandelen van de stadskern en het winkelcentrum. Je kan dus meteen te voet de stad in. Of met de bus. De bussen van De Lijn bedienen de hele stad en verbinden Leuven met de buurgemeenten. Op zaterdag en tijdens de koopzondagen kan je voor slechts 2 euro met de bus naar Leuven en terug. Je koopt een ticket bij de chauffeur, op de bus. Dit Winkelbiljet is geldig voor alle lijnen die rechtstreeks naar Leuven rijden.

Of met de fiets
Als je kan en je boodschappen laten het toe, dan is het nemen van de fiets naar en in Leuven een slimme keuze. Je bespaart vaak tijd en je verplaatst je efficiënter in een compact stadscentrum als dat van Leuven. Stal je fiets in een fietsenparking, fietsrek of op een fietsparkeervak.

Toch met de auto?
Kom je met de auto naar Leuven? Check dan op voorhand www.zonaarleuven.be. Je kan er de prijzen van alle parkings vergelijken en kiest de optie die het best bij je past. 

Leuven beschikt bijvoorbeeld over 5 randparkings met gratis bus naar het centrum. Met de parkeerformule 'P+Bus' rijden de chauffeur en 3 inzittenden op vertoon van het parkingticket gratis met de bus naar het centrum en terug.

Op Parking Wetenschapspark Arenberg kan je op zaterdag en tijdens de koopzondagen van december gratis parkeren tussen 10 en 19 uur. Om de 10 minuten vertrekt er een gratis pendelbus naar het centrum en terug. 

In en vooral rond de autoluwe zone in de binnenstad zijn er ook shop-and-goplaatsen. Tussen 9 en 18 uur parkeer je hier max. 45 minuten gratis. Ideaal voor korte boodschappen of om iets op te halen. Je hebt geen parkeerschijf of parkeerticket nodig. Sensoren registreren je uur van aankomst.

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven