Volgende week eerste vaccinatiemomenten voor kinderen tussen 5 en 11 jaar in de Brabanthal

De vaccinatiecampagne in Leuven blijft vlot lopen, ook tijdens de kerstvakantie. Intussen kregen meer dan 95% van de 65-plussers en 69% van de 18-plussers hun boosterprik. Het kindervaccin van Pfizer werd goedgekeurd voor kinderen tussen 5 en 11 jaar. Die uitnodigingen zijn allemaal verstuurd. “Volgende week zijn er op woensdagnamiddag en zaterdag de eerste vaccinatiemomenten voor kinderen, zodat wie dat wil zijn kind kan laten vaccineren”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

Vanaf volgende week worden in de Brabanthal de eerste vaccinatiemomenten voorzien voor kinderen tussen 5 en 11 jaar, op woensdagnamiddag en zaterdag. Kinderen uit deze leeftijdscategorie krijgen het goedgekeurde kindervaccin van Pfizer. Dat bestaat uit twee prikjes, met een tussentijd van minimaal 21 dagen. “Om ook een vlot en comfortabel verloop van vaccinatie bij onze jongste kinderen te garanderen organiseren we vrijdag een testmoment met een aantal kinderen, om te zien hoe lang een vaccinatie duurt, welke vragen de ouders of kinderen hebben… Zo kunnen we nog bijsturen tegen volgende week, wanneer heel wat kinderen hun eerste prikje kunnen komen halen. We vinden het zoals steeds belangrijk dat alles vlot verloopt en dat een bezoek aan het vaccinatiecentrum positief wordt ervaren, zeker wanneer onze jongste kinderen aan de beurt kunnen komen”, zegt burgemeester Ridouani.

“De 5- tot 11-jarigen worden gevaccineerd door verpleegkundigen of artsen die ervaring hebben met kinderen, op aparte vaccinatiemomenten”, vult burgemeester Ridouani aan. “Zo kunnen ze in alle rust hun prikje krijgen. We werken onder andere samen met de Cliniclowns, die voor afleiding en wat entertainment zorgen.”

Uitnodiging raadplegen? Check www.myebox.be
Alle uitnodigingen voor kinderen tussen 5 en 11 jaar zijn intussen verstuurd. In de komende dagen zullen zij hun uitnodiging in de brievenbus ontvangen. Ouders kunnen de uitnodiging ook digitaal terugvinden via  www.myebox.be. “Alle uitnodigingen voor kinderen tussen 5 en 11 jaar zijn samen uitgestuurd, zodat gezinnen met meerdere kinderen binnen deze leeftijdscategorie aansluitende afspraken kunnen maken voor hun kinderen”, zegt Hendrikje Huysmans van Eerstelijnszone Leuven. Een afspraak maken kan snel en eenvoudig digitaal volgens de informatie op je uitnodiging. Wanneer het niet lukt om digitaal een afspraak te maken, kan je contact opnemen met het informatiecentrum op 016 27 27 72.

Informatie over vaccinatie bij 5- tot 11-jarigen is te vinden op https://www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen .

Afspraak maken voor boosterprik of vaccinatie
Ondertussen heeft ook meer dan 95% van de 65-plussers en 69% van alle 18-plussers hun booster gekregen. Leuven blijft hiermee koploper. Voor de kerstvakantie werd 85% van de Leuvenaars uitgenodigd voor hun boosterprik. Indien je laatste vaccinatie (meer dan) vier maanden geleden is, roepen we op om snel nog een afspraak te maken. Heb je je uitnodiging nog niet per post ontvangen, kijk dan zeker eens op www.myebox.be. Vind je ook daar niets terug, dan kan je contact opnemen met het informatiecentrum op 016 27 27 72 of via [email protected]. De medewerkers helpen je graag verder.

Leuvenaars die nog niet gevaccineerd zijn en dat graag willen, kunnen bellen naar het informatiecentrum (016 27 27 72). Je kan ook even binnenlopen in het informatiecentrum. Dat bevindt zich in het gebouw van Kinepolis op de Bondgenotenlaan en is elke werkdag geopend van 13.30 tot 18 uur.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]