Volgende zomer vijf Beleuvenissen

Het Groot Verlof transformeert

Het Groot Verlof, het overkoepelende zomerprogramma van Leuven, zal er komende zomer een beetje anders uitzien. In plaats van drie Beleuvenissen gevolgd door Leive Vloms en afsluiter Half Oogst wordt het festival uitgepuurd tot vijf opeenvolgende vrijdagen onder de noemer Beleuvenissen, aangevuld met de culinaire klassieker Hapje-Tapje en met Leuven Zingt.

“Qua communicatie is deze formule alvast veel duidelijker voor de bezoeker”, ​ zegt schepen van cultuur en evenementen Bert Cornillie. “Vijf opeenvolgende vrijdagen, van 12 juli tot en met 9 augustus, zullen er optredens plaats vinden op de gekende pleinen. Op de Oude en Grote Markt vind je bekende bands uit binnen- en buitenland. Op het Hogeschoolplein is er dan weer plaats voor jonge en/of Leuvense organisaties om te programmeren. Om de dansbenen los te gooien ga je, zoals vorig jaar, naar Club Vismarkt op de drie Beleuvenissenvrijdagen van juli.”

Door het verdwijnen van Half Oogst zal er deze zomer wel een festivaldag minder zijn, maar dit compenseren de organisatoren door de extra programmatie op de Grote Markt en Hogeschoolplein in vergelijking met de voorgaande jaren.

“De grootste aanpassing is wellicht het schlagerfeest Leive Vloms dat transformeert in een volwaardige Beleuvenissenavond, met dus ook programmatie op de andere Leuvense pleinen. Maar het is zeker de bedoeling om de avond van 2 augustus de geest van Leive Vloms te respecteren en dus de focus te leggen op Nederlandstalige muziek”, verzekert schepen Cornillie.

“Wij zijn met de stad in gesprek gegaan over de organisatie van Leive Vloms”, zegt Erik De Rop, voorzitter van de vzw Oude Markt. “Het was ons de afgelopen jaren wat boven het hoofd gegroeid. Achter de schermen regelde de ploeg van Het Groot Verlof al de volledige productie. Dit was de volgende, logische stap. Maar uiteraard blijf ik wel mee waken over wat er allemaal op de Oude Markt doorgaat”.

Achter de schermen wordt er ondertussen hard gewerkt aan Het Groot Verlof 2.0. De eerste headliners zullen in de komende weken bekend gemaakt worden.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]