Volop shoppen en genieten in Leuvense winkelstraten

De stad Leuven heeft deze zomer weer een mooi programma samengesteld om de bezoekers van de Leuvense winkelstraten te verrassen. “Nu de horeca al een tijdje binnen én buiten open is, is het tijd om een tandje bij te steken en nog meer leven in de stad te brengen. Daarom voorzien we op alle vrijdagen en zaterdagen van juli en augustus een verrassend programma in onze straten”, zegt schepen van handel Johan Geleyns.

"Samen met de vele activiteiten die er sowieso in onze stad plaatsvinden, zoals de tentoonstelling rond het WK wielrennen aan de nieuwe Velodroom, de zomerbar in het stadspark of de viering van 200 jaar Kruidtuin, verleiden we Leuvenaars en bezoekers om naar het stadscentrum te komen”, vervolgt schepen Geleyns. 

Extra beleving in de stad
Deze zomer kan je alle vrijdagen van 16 tot 20 uur, magisch aperitieven met tafelgoochelaars op één van de Leuvense terrasjes. Elke zaterdag in juli en augustus en koopzondag 1 augustus, vrolijken diverse bands je winkeldag van 15 tot 18 uur op met mobiele live muziek.  Op 17 en 24 juli  kunnen zowel kinderen als volwassen van 12 tot 17 uur met gekke fietsen racen op een autovrije Bondgenotenlaan. Op 21 augustus is er een exclusieve mannendag, gevolgd door een unieke vrouwendag op 28 augustus. Daarnaast zijn er de meeste zaterdagen van juli en augustus gratis themarondleidingen over speciale handels- en horecazaken. Zo wil de stad Leuven er een mooie (handels)zomer van maken. Alle info hierover vind je op www.leuven.be/winkelen.

Tine Vandeweerd, handelscoach van Liefst Leuven is blij met het initiatief van de stad: “Een stad die leeft is een stad die aantrekt. In die zin zijn wij met Liefst Leuven ook blij om te zien dat er nog steeds jonge ondernemers de sprong wagen en een zaak opstarten in onze stadskern. We werken dan ook graag samen met de stad aan meer beleving en activiteiten in Leuven.”

Zo  werkte Liefst Leuven iets uit voor de jongsten onder ons. Rond het thema van Luuk en Lotje van uitgeverij Clavis organiseren ze een etalagezoektocht. Een deelnameformulier kan je afhalen  Visit Leuven.  En als jouw kinderen op het einde alles gevonden hebben kunnen ze aan het onthaal van Visit Leuven een leuk gadget krijgen om de zomer nog speelser te maken.

Om Leuven echt te laten leven heb je een bruisende horeca nodig. Volgens Kevin Vanderauwera, voorzitter van Horeca Leuven leeft er onder de Leuvense horeca toch hoop ondanks de beperkingen die er nog zijn: “We zijn allemaal blij dat we terug aan de slag zijn. Ik hoop dan ook dat iedereen zijn verstand gebruikt. We zijn nu vertrokken en moeten hopelijk nooit meer moeten sluiten, want het verwelkomen van gasten is hetgeen wat wij het liefste en het beste doen. Door het organiseren van animatie in eigen stad zien wij ook meer volk in de cafés en de restaurants en dat is goed voor de sfeer en voor de commerce. Ik roep iedereen dan ook graag op om in eigen land te blijven en te genieten van Leuven, want er is hier genoeg te beleven.”

Johan Geleyns kan zich hier volledig bij aansluiten “We zetten samen met al onze partners alles op alles om het in Leuven plezant en veilig te maken. We zetten de troeven van onze stad trouwens extra in de verf met een promotiefilmpje dat je deze zomer op de sociale media, ROB-tv en TV Limburg kunt zien. Daarom nodig ik iedereen uit om naar Leuven af te zakken deze zomer, te genieten van de beleving in onze mooie en verrassende stad en zijn of haar consumptiebonnen hier te consumeren”, besluit schepen Geleyns.

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Leen Cockx Evenementenplanner economie en handel
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Leen Cockx Evenementenplanner economie en handel
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven