Volop speelplezier in de Winterspeeltuin

Van maandag 26 tot vrijdag 30 december tovert de stad Leuven de Brabanthal ​ opnieuw om tot een binnenspeeltuin. Kinderen vanaf drie jaar kunnen zich elke dag tussen 10 en 18 uur uitleven op de springkastelen, kermisattracties en glijbanen. Nieuw dit jaar zijn de ontdekkingsruimte waar kinderen met hun ouders kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten en de rolschaatspiste in de grote zaal.

Met de kerstvakantie in aantocht, zijn er opnieuw tal van activiteiten in Leuven. Zo ook de Winterspeeltuin in de Brabanthal. Stad Leuven bouwt er een speelparadijs met een vijftiental activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar op een oppervlakte van bijna 6.000 m².

“‘De Winterspeeltuin is terug van weggeweest”, vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina. “Het gekende concept in de Brabanthal was de voorbije jaren een groot succes. Na een pauze van 2 jaar willen we Leuvense kinderen ook iets nieuws aanbieden. De echte eyecatcher dit jaar is de grote rolschaatspiste in de grote attractieruimte. In de kleine zaal zullen er dit jaar nieuwe ontdekkingsactiviteiten plaatsvinden waar kinderen kunnen knutselen, fantasieverhalen beluisteren, een blotevoetenpad afleggen en nog veel meer.”

Voor wie?
De kermis- en speelattracties zijn vooral geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Kinderen van 0 tot 2 jaar oud zijn samen met hun ouders welkom in een aparte, rustigere speelzone van Huis van het Kind. Huis van het Kind voorziet hier ook een rustige borstvoedingsplek. Op woensdag 28 december is het prikkelarme dag en zal de muziek veel stiller staan.

Tarieven en voordelen
Een ticketje voor de Winterspeeltuin kost 9 euro online in voorverkoop of 10 euro ter plaatse. UiTPAS-houders die recht hebben op het kansentarief betalen slechts 1,80 euro online en 2 euro ter plaatse. Dit tarief is enkel geldig na vertoon van de UiTPAS met kansentarief van het kind.

Praktisch

  • Wanneer: ​ maandag 26 tot vrijdag 30 december 2022 van 10 tot 18 uur
  • Waar: Brabanthal Leuven - Brabantlaan 1, Heverlee
  • Vragen en reserveringen: [email protected]

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]