Voor elk kind een fijne kerst met de eindejaarsactie van Kirikou 

Wie aan Kerstmis denkt, denkt ook aan cadeautjes. Maar geschenken nemen vaak een grote hap uit het budget van gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Daarom organiseren de stad Leuven en Huis van het Kind Leuven een eindejaarsactie. Via het project Kirikou kan je geschenkpakketten doneren aan een Leuvens gezin dat het minder breed heeft.

“Elk kind verdient een magisch eindejaar”, zegt Bieke Verlinden, schepen van zorg en welzijn en voorzitter van Huis van het Kind Leuven. “We willen ervoor zorgen dat elk kind in onze stad dit eindejaar een pakje mag openmaken. Daarom geven we inwoners de kans om iets magisch te doen voor een Leuvens gezin dat het moeilijk heeft, door via Kirikou een geschenk te doneren.”

Kirikou stelde een aantal geschenkpakketten samen waaruit mensen kunnen kiezen. Er zijn donaties voor elk budget, van 5 tot 50 euro. Zo kan je luierpakketten schenken aan gezinnen met baby’s, een pakket vol speelgoed voor kinderen of een nieuw paar kinderschoenen. Je kan ook een jaarabonnement op de Leuvense Babytheek doneren om een gezin op langere termijn te ondersteunen. “Op deze manier weet je heel precies wat er met je donatie zal gebeuren. Wat je ook kiest, je steunt er rechtstreeks een Leuvens gezin mee en maakt met eindejaar een kind blij”, zegt schepen Bieke Verlinden. 

Mensen die graag een cadeautje willen schenken aan een gezin, kunnen de verschillende pakketten bekijken op de website van Huis van het Kind Leuven en vervolgens heel eenvoudig het bedrag overschrijven met vermelding van het pakket dat ze willen doneren. 

De geschenkactie van Kirikou werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd en kon toen al bijna 100 pakjes doneren aan kwetsbare Leuvense gezinnen. “We hopen dit jaar minstens zo veel gezinnen blij te kunnen maken”, besluit Bieke Verlinden.

Kirikou?
Kirikou, opgericht door Stad Leuven en Huis van het Kind Leuven, zamelt al vele jaren baby- en kindermateriaal in goede staat in voor Leuvense gezinnen en gaat zo kinderarmoede tegen.

Wie Kirikou wil steunen en daarvoor graag een fiscaal attest wil, kan ook een gift doen via de projectrekening bij de Koning Boudewijnstichting. Met deze giften wordt duurzaam vervoersmateriaal aangekocht voor Kirikou (fietskarren, aanhangfietsen, dubbele buggy’s …). Meer info vind je op https://www.huisvanhetkindleuven.be/gift-kirikou.

Website preview
Geef een pakketje aan onze kwetsbare gezinnen
Wil je graag heel concreet kwetsbare gezinnen ondersteunen?
Huis Van Het Kind

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be