Voor het eerst blindentribune bij thuiswedstrijd OH Leuven

Iedereen moet kunnen genieten van sport. Daarom organiseren OH Leuven en de stad Leuven volgende zaterdag tijdens de match tegen KRC Genk voor het eerst een blindentribune voor blinden en slechtzienden. Zo kunnen ook zij het voetbal van dichtbij beleven en zich helemaal inleven in de match in het stadion, samen met de andere supporters. Iedere blinde of slechtziende supporter mag ook gratis een begeleider meebrengen.

“We werken hiervoor samen met de organisatie ‘Inter’ en hun commentatoren”, vertelt Arne Knaepen, community manager van OH Leuven. “Blinde en slechtziende toeschouwers luisteren mee via een hoofdtelefoon. De commentaar bevat details zoals de positie van de bal en de spelers op het veld, uitgebreide info over de fases, beschrijving van emoties in het King Power at Den Dreef Stadion en de reacties van de spelers. Zo beleven ook zij de wedstrijd op een unieke manier. ”

“Leuven was de Beste Europese sportstad van 2021. Dat komt onder meer omdat we een bijzonder inclusieve sportstad zijn. Iedereen kan in Leuven van sport genieten, als actieve sportbeoefenaar, maar ook als toeschouwer bij één van onze fantastische clubs of evenementen. Daarom houden we alles bewust zo laagdrempelig mogelijk. Zo sloten begin dit jaar nog verschillende sportclubs en -locaties aan bij het UiTPASprogramma", zegt schepen van sport Johan Geleyns. "We ondersteunen dan ook graag deze actie van OH Leuven. Zo deelden we uitnodigingen uit voor de blindentribune op evenementen voor blinden en slechtzienden en dragen we financieel bij aan dit evenement. In Leuven is sport écht voor allen.”

Naast OH Leuven zijn er nog vijf andere clubs uit de Jupiler Pro League die blindentribunes organiseren: AA Gent, RSC Anderlecht, Club Brugge, KRC Genk en Royal Antwerp FC. Ook is er bij elke officiële thuiswedstrijd van de Rode Duivels een blindentribune.

Afhankelijk van de interesse zal bij toekomstige thuiswedstrijden opnieuw een blindentribune georganiseerd worden.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be