Voordelige samenaankoop planten en bomen

Vrijdag 5 oktober 2018 — Nog tot eind deze maand kan je streekeigen plantgoed bestellen tegen een zacht prijsje via ‘Behaag je tuin’. Inwoners van Leuven kunnen hun aankoop afhalen op 8 december tussen 8 en 14 uur in het magazijn van de dienst groenbeheer van de stad Leuven (Willem Coosemansstraat 155, Kessel-Lo).

Aanbod

  • Hagen, heggen en houtkanten: Je hebt keuze uit soorten die van nature voorkomen in onze regio en er goed groeien. Ze zijn aangepast aan ons klimaat, waardoor ze minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Je kan kiezen uit gemengde pakketten van 30 planten.
  • Hoogstamfruitbomen: Zet de zomer in met fruit uit eigen tuin, zoals appel, (kwee)peer, kers, kriek, of moerbei.
  • Loofbomen en knotwilgen: Als je een grote tuin hebt, zijn zomereik, winterlinde of zwarte els echte pronkstukken. De hoogstammige veldesdoorn is geschikt voor een kleinere tuin en goed voor de bijen.
  • Wilgenhut: Met bundels wilgentakken bouw je een groene speelhut of een schaduwrijk plekje. Een online handleiding helpt je op weg.

Behaag je tuin is een actie van Regionaal Landschap Dijleland vzw. Voor meer info, surf naar www.leuven.be/samenaankoopgroen.

Myriam Fannes schepen van senioren, stadsreiniging, openbaar groen en begraafplaatsen at Stad Leuven
Stefaan Hakelbracht controleur Bos & Groen, afdeling Groenbeheer