Voordelige samenaankoop planten en bomen

Nog tot eind oktober kan je streekeigen plantgoed bestellen tegen een zacht prijsje via ‘Behaag je tuin’. Inwoners van Leuven kunnen hun aankoop afhalen op zaterdag 5 december tussen 8 en 14 uur in het magazijn van de dienst groenbeheer van de stad Leuven (Willem Coosemansstraat 155, Kessel-Lo).

“Met deze samenaankoop kunnen Leuvenaars die de ruimte hebben meezorgen voor extra groen in de stad. De soorten zijn gekozen door specialisten, dus wie zijn bomen of struikgoed via deze weg aankoopt is gerust dat de soorten gedijen in Leuvense grond. Dit jaar kan je ook kiezen voor klimaatbomen, bomen die goed tegen de warme en droge zomers kunnen en die binnen enkele jaren schaduw geven. De groendienst werkt hier graag aan mee, want samen maken we de stad nog groener voor elke Leuvenaar”, aldus schepen van groen Lalynn Wadera.   

Aanbod

  • Hagen, heggen en houtkanten: Je hebt keuze uit soorten die van nature voorkomen in onze regio en er goed groeien. Ze zijn aangepast aan ons klimaat, waardoor ze minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Je kan kiezen uit gemengde pakketten van 30 planten.
  • Hoogstamfruitbomen: Zet de zomer in met fruit uit eigen tuin, zoals appel, (kwee)peer, kers, kriek, of moerbei.
  • Loofbomen en knotwilgen: Als je een grote tuin hebt, zijn zomereik, winterlinde of zwarte els echte pronkstukken. De hoogstammige veldesdoorn is geschikt voor een kleinere tuin en goed voor de bijen.
  • Wilgenhut: Met bundels wilgentakken bouw je een groene speelhut of een schaduwrijk plekje. Een online handleiding helpt je op weg.

 

Behaag je tuin is een actie van Regionaal Landschap Dijleland vzw. Voor meer info, surf naar www.leuven.be/behaagjetuin.

Contacteer ons
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Geert Verrijdt diensthoofd groenaanleg en -onderhoud
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Geert Verrijdt diensthoofd groenaanleg en -onderhoud
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven