Vrijdagmarkt en muzikale shoppingacts strijken neer in Leuvense winkelstraten tijdens eindejaarsperiode

Leuven maakt zich op voor een spetterende eindejaarsperiode. In december vind je de extra feestelijke vrijdagmarkt verspreid in de binnenstad. Tijdens de drie vrijdagnamiddagen en weekends voor kerst kan je bovendien tijdens het shoppen genieten van muzikale acts.

Eindejaar in Leuven dat is genieten, flaneren en shoppen. Met deze drie sleutelwoorden zet Leuven de goed gevulde en sfeervolle decembermaand in. Op donderdag 7 december start de 35e editie van de Leuvense Kerstmarkt op het Ladeuzeplein en het Hooverplein. De organisatoren verwachten honderdduizenden bezoekers tussen 7 en 21 december.

Vrijdagmarkt in de binnenstad
Omwille van de kerstmarkt maakt de Leuvense vrijdagmarkt tijdens alle vrijdagen van december haar opwachting in de Leuvense winkelstraten. “Een ideale kans om beide markten elkaar te laten versterken”, meent schepen van handel Johan Geleyns. “De kramen aan de zijkant van het Ladeuzeplein, de Vanderkelenstraat en de Vital Decosterstraat blijven staan, de overige marktkramers ontvangen hun klanten op het traject van aan het standbeeld van Justus Lipsius op de Bondgenotenlaan via de Grote Markt naar de Brusselsestraat. De kramen zullen extra feestelijk versierd zijn. Zij zorgen op vrijdag mee voor extra kerstsfeer in de binnenstad. De Lijn voorziet een omleiding van de bussen rond die tijdelijke marktlocatie.”

Muzikale winkelstraten
Nog meer sfeer is er tijdens de drie weekends en de vrijdagnamiddagen voor kerst, wanneer tal van muzikale acts hun opwachting maken in de Leuvense winkelstraten. “Klassiek geschoolde muzikanten, enkele koren en ludieke acts zorgen voor sfeermuziek tijdens het kerstshoppen. Sommige bands verplaatsen zich wandelend door de straten, anderen muzikanten zullen op een vaste locatie optreden. Omdat deze muzikale acts de voorbije twee jaren zoveel bijval hadden, bieden we ze dit jaar opnieuw aan. Elke zondag van december is overigens een koopzondag in Leuven, waarbij de meeste winkels open zijn van 13 tot 18 uur. De feestelijke vrijdagmarkt, de kerstmarkt, muzikale acts en koopzondagen: er is geen reden om de komende weekends niet naar Leuven af te zakken”, besluit schepen Geleyns.

Website preview
Kerstshoppen met sfeermuziek
Geniet van live muziek in de winkelstraten en kom gezellig kerstshoppen in Leuven. Klassiek geschoolde muzikanten, een paar koren en ludieke acts zorgen voor extra beleving tijdens het kerstshoppen.
Visit Leuven

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be