Wat vindt de Leuvense 65-plusser belangrijk?

Stad Leuven en de Leuvense seniorenraad onderzoeken wat de Leuvense 65-plusser belangrijk vindt. Daarom doen ze een bevraging bij alle Leuvenaars ouder dan 65. De resultaten ervan worden voorgesteld tijdens een stadsgesprek in de Bib Leuven Tweebronnen op dinsdag 2 mei.

“Rond deze tijd ontvangen alle Leuvense 65-plussers een brief in de bus met de vraag om deel te nemen aan de enquête”, vertelt schepen van senioren Bert Cornillie. “Ik hoop dat velen hun stem laten horen en deze bevraging invullen. Zo kunnen we samen met de seniorenraad nagaan hoe we de Leuvense 65-plusser nog beter tegemoet kunnen komen.” Deelnemen kan via de papieren enquête tot en met 10 april of online tot en met 17 april.

Op basis van de bevraging bepalen de stad Leuven en de seniorenraad welke thema’s belangrijk zijn en waar er nood aan is. ”Vervolgens brengen we binnen de seniorenraad professionals én senioren samen om voorstellen tot verbetering te formuleren”, licht voorzitter van de seniorenraad Cécile Van Hoecke toe. “De bedoeling is om samen aan het beleid en het aanbod voor 65-plussers te sleutelen zodat er, op iets langere termijn, ook effectief dingen veranderen en verbeteren.”

Stadsgesprek voor en door de Leuvense 65-plussers
De resultaten van de bevraging worden voorgesteld op een stadsgesprek op dinsdag 2 mei in de Bib Leuven Tweebronnen. Alle Leuvense 65-plussers en professionals zijn uitgenodigd. In kleine groepjes kunnen ze die dag dieper ingaan op de resultaten van de bevraging en op verschillende specifieke thema’s. Deelnemen aan het stadsgesprek is gratis, maar op voorhand inschrijven is verplicht. Dit kan via www.leuven.be/stadsgesprek, door te bellen naar de projectdeskundige ouderen en zorg van de stad Leuven op 016 27 26 78 of te mailen naar [email protected].

De bevraging gebeurt in samenwerking met Avansa Oost-Brabant.

Bevraging 65-plussers in Leuven
Ben je ouder dan 65 jaar? De stad en de Seniorenraad horen graag je mening om het aanbod te verbeteren.
Stad Leuven

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]