Week van de markt in Leuven

Op vrijdag 2 juli kan je je op het Ladeuze- en het Hooverplein in Leuven laten verrassen door een extra feestelijke vrijdagmarkt. De markt wordt speciaal ingekleed en er zijn verschillende prijzen te winnen. Deze feesteditie kadert in “De week van de markt”, een organisatie van de stad Leuven onder impuls van de provincie Vlaams-Brabant, de marktbond en Straffe Streek. Naast de feestmarkt op vrijdag zullen trouwens ook alle andere markten deze week versierd zijn.

“We zorgen voor 2700 meter vlaggenlijnen en 370 meter Hawaiikransen om de markten te versieren,” steekt schepen van handel Johan Geleyns van wal. “Zo geven we elke markt een feestelijk tintje. Rondtrekkende live-bands zorgen bovendien extra voor een vrolijke noot. We willen alle marktkramers en bezoekers bedanken om samen voor producten en handel dicht bij huis te kiezen.”

Shop en geniet lokaal én win
Het hoogtepunt van deze week van de markt ligt op de vrijdagmarkt in Leuven. Daar krijg je bij elke aankoop een tombolaticket waarmee je een mooie prijs kan winnen. De stad Leuven stelt als hoofdprijs een vakantiecheque “logeren in Vlaanderen” ter waarde van 300 euro ter beschikking en doet daar nog voor 900 euro aan prijzen bovenop.

“We kochten heel bewust prijzen en waardebonnen aan bij lokale handelaars. Daarmee zetten we hun producten en klantvriendelijkheid extra in de kijker, en promoten we onze plaatselijke handel. Het maakt dat  we in totaal een zeventigtal prijzen kunnen aanbieden aan de bezoekers van de vrijdagmarkt. Het loont dus echt de moeite om op vrijdag 2 juli uit jouw kot en naar de markt te komen,” besluit schepen van handel Johan Geleyns.

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Leen Nickmans deskundige markten en handelswijken, stad Leuven
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Leen Nickmans deskundige markten en handelswijken, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven