Werken Bondgenotenlaan: fase 2 start vanaf maandag 9 maart

Bondgenotenlaan dit weekend tijdelijk weer open

De werken in de Bondgenotenlaan zijn volop bezig. Vanavond, 6 maart, is fase 1 van de werken - het gedeelte tussen het Martelarenplein en Justus Lipsius - klaar. Zaterdagochtend gaat de Bondgenotenlaan weer even open. De carnavalstoet die op zaterdag 7 maart door de stad trekt, kan zo zonder problemen door de Bondgenotenlaan passeren. Handelszaken blijven tijdens de doortocht van de stoet altijd bereikbaar via het voetpad. Vanaf maandag 9 maart starten de werken tussen Justus Lipsius en het Rector De Somerplein.

Werken liggen op schema

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, besliste de stad in samenspraak met de politie en de aannemer om in twee fases te werken. Op 24 februari ging de eerste fase tussen het Martelarenplein en Justus Lipsius van start. Die fase is nu klaar. Het wegdek kreeg een stevigere fundering en een nieuwe asfaltlaag.

‘De aannemer werkte de voorbije dagen stevig door. Ondanks het slechte weer van vorige week, en dankzij de extra inspanningen van de aannemer, kan de vooropgestelde timing toch gehaald worden’, weet schepen van openbare werken Dirk Vansina. Dat is goed nieuws voor de carnavalstoet die morgen door de stad trekt. Omdat het eerste deel van de werken klaar is, kan de stoet zonder problemen door de Bondgenotenlaan passeren. Bussen van De Lijn volgen het hele weekend wel nog een omleiding.

Vanaf maandag 9 maart start tweede fase

Na het weekend beginnen de werken in het tweede stuk van de Bondgenotenlaan, tussen Justus Lipsius en het Rector De Somerplein. De handelszaken in de Bondgenotenlaan blijven bereikbaar via het voetpad. Dat blijft tijdens de asfalteringswerken langs beide kanten vrij.

Fietsers en voetgangers
Fietsers kunnen door de Bondgenotenlaan van het Martelarenplein tot aan Justus Lipsius. In het deel waar gewerkt wordt, moeten ze omrijden of afstappen en te voet verder gaan via het voetpad.

Net zoals tijdens de werken in het eerste gedeelte komen er op verschillende plekken oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers, onder andere aan het standbeeld van Justus Lipsius.

Omleidingen voor auto’s en bussen
Met de auto kan je de Bondgenotenlaan vanaf maandag 9 maart zoals gewoonlijk weer oprijden via het Martelarenplein. Maar je kan niet doorrijden tot aan de Vital Decosterstraat. De Bondgenotenlaan verlaten doe je via de Louis Melsensstraat.

Bussen richting het centrum rijden om via de Bondgenotenlaan, de Louis Melsensstraat en de Rijschoolstraat. Richting het station rijden ze via de Rijschoolstraat en de Jean-Baptiste van Monsstraat. De tijdelijke halte in de Rijschoolstraat blijft ook tijdens deze fase behouden. Voor handelszaken die binnen de werfzone liggen, komen er laad- en loszones aan beide uiteinden van elke werfzone.

Als de werken volgens plan verlopen, zijn ze klaar op vrijdag 27 maart.

 

 

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Dienst communicatie en stadsvernieuwing 016 27 22 72
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Dienst communicatie en stadsvernieuwing 016 27 22 72
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven