Werken Koning Albertlaan: De Lijn past omleiding buslijn 3 aan

Na overleg met de stad past De Lijn de omleiding van buslijn 3 aan. Door die aanpassing moeten de inwoners van de wijken rond de Koning Albertlaan en Casablanca in Kessel-Lo niet meer zo ver wandelen naar een bushalte. De aangepaste route gaat in vanaf dinsdag 14 augustus.

Door werken op het kruispunt van de Koning Albertlaan met de Martelarenlaan en de Spoordijk, moet buslijn 3 een omleiding volgen. Enkele haltes in de wijken rond de Koning Albertlaan en Casablanca konden daardoor niet worden bediend en bewoners moesten een heel eind stappen naar een bushalte. Door vanaf vandaag het traject van de omleiding te wijzigen, komt er een extra halte in de Albert Dejonghestraat ter hoogte van de ingang van het sportveld en kunnen bewoners opnieuw de bus nemen aan de haltes ‘Prins Regentlaan’ en ‘Duivenstraat’. De tijdelijke halte in de Platte Lostraat ter hoogte van de Duivenstraat, wordt geschrapt.

Vóór de aanpassing, reed lijn 3 via de Gaston Eyskenslaan en de Platte Lostraat naar de Désiré Mellaertsstraat. Vanaf dinsdag 14 augustus rijdt lijn 3 van de Gaston Eyskenslaan, via de Platte Lostraat en de Albert Dejonghestraat naar de rotonde aan het einde van de Koning Albertlaan. Van daaruit rijdt de bus verder naar de Prins Regentlaan, het Prins Regentplein, de Lijsterlaan, de Duivenstraat, de Platte Lostraat en de Désiré Mellaertsstraat.

Het nieuwe omleidingstraject vraagt extra reistijd. Daarom rijdt buslijn 3 vanaf 14 augustus tijdelijk niet via het stadscentrum naar campus Gasthuisberg, maar wel via het station en de ring (Lüdenscheidsingel).

De Koning Albertlaan blijft afgesloten voor het verkeer tot en met 30 september 2018.

Door de werken aan de Tiensesteenweg, volgen ook de buslijnen 7, 8 en 9 in de richting van Leuven een omleiding langs de Meerdaalboslaan en de Geldenaaksebaan. Ze rijden tijdelijk dus niet door de wijk ‘Spaanse Kroon’. Een aangepaste omleiding is daar helaas niet mogelijk. Bewoners van de 'Spaanse Kroon' die met de bus naar Leuven willen, kunnen buslijn 7, 8 of 9 nemen in de richting van Korbeek-Lo/Bierbeek (in die richting rijden de bussen wel door de wijk) tot aan halte 'Dalemhof', en daar overstappen op een bus die - via de omleiding - naar het stadscentrum rijdt.

De werken aan de Tiensesteenweg duren nog tot 2 september 2018.

 

 

Contacteer ons
Dirk Robbeets schepen van openbare werken, Stad Leuven
Martijn Van Lierop dienst communicatie stadsvernieuwing
Dirk Robbeets schepen van openbare werken, Stad Leuven
Martijn Van Lierop dienst communicatie stadsvernieuwing
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven