WerkMèt: de eerste beroepenmarkt in Leuven

Vandaag, woensdag 29 mei, organiseren de stad Leuven en VDAB nog tot 18 uur een grote beroepenmarkt op het Ladeuzeplein in Leuven. Op De WerkMèt kan iedereen die op zoek is naar een (nieuwe) job verschillende beroepen en opleidingen ontdekken én experten en lesgevers ontmoeten.

De WerkMèt is de eerste grote Leuvense beroepenmarkt in openlucht. Er worden beroepen uit alle sectoren in de kijker gezet: bouw, zorg, onderwijs, industrie, business support, ICT, verkoop, transport en logistiek en diensten. Bezoekers kunnen er ontdekken of ze zich kunnen omscholen of welke vaardigheden nodig zijn voor bepaalde beroepen. De stad en VDAB werken hiervoor samen met opleidingspartners uit de regio.

Naast informatie over bijna 50 opleidingen die voornamelijk leiden naar knelpuntberoepen, biedt De WerkMèt ook tal van interactieve activiteiten aan, zoals simulatoren, praktijkervaringen, VR-brillen… Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld voelen hoe het is om achter het stuur van een vrachtwagen te zitten. Ze kunnen een eerste ervaring opdoen en op die manier een beter zicht krijgen op de mogelijkheden en hun interesses.

"Ook in Leuven zijn er nog veel sectoren die moeilijk hun jobs ingevuld krijgen. Tegelijkertijd blijft er nog veel talent onder de radar. Daarom zetten we alle facetten van deze beroepen in de kijker op De WerkMèt. Door een job aan den lijve te ervaren merken mensen direct wat hun zou kunnen liggen. Zo matchen we de talenten met de jobs waarin ze passen. Van werkzoekenden tot iedereen die een carrièreswitch overweegt, leerlingen of studenten, … elk profiel is welkom om op werkvlak een nieuwe horizon te komen opzoeken”, zegt Johan Geleyns, schepen van werk.

“VDAB ontving bijna 8000 vacatures in deze regio. Bijna 7 op de 10 zijn vacatures voor knelpuntberoepen. Dat maakt het een bijzonder grote uitdaging om kandidaten te vinden en daarom organiseren we deze WerkMèt. Dit is de eerste keer dat VDAB alle mobiele opleidingstrailers samenbrengt. ​ We bieden begeleiding bij het verkennen van het juiste beroep en opleiding bij VDAB of bij een partner. Werkzoekenden die interesse hebben in een knelpuntberoep profiteren binnen deze opleiding van verschillende voordelen. Ze behouden hun werkloosheidsuitkering tijdens de opleiding en ontvangen een terugbetaling voor opleidingskosten”, aldus Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder VDAB.

“Onze Leuvense werkgevers zijn voortdurend op zoek naar dat talent. Op de beroepenmarkt kan je kennismaken met beroepen en ervaren waar je met jouw talent terecht kunt", besluit Lalynn Wadera, schepen van ​ economie.

Praktisch ​

Wanneer: Woensdag 29 mei 2024, van 10 tot 18 uur
Waar: Ladeuzeplein Leuven
Voor wie: Voor iedereen op zoek naar een (nieuwe) job of opleiding
Prijs: Gratis
Inschrijven: Niet nodig

Er staan geen werkgevers met vacatures. Je kan er niet solliciteren.
Website preview
WerkMèt Leuven
Ontdek beroepen en opleidingen. Ontmoet experten en lesgevers. Voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe job of opleiding.
Stad Leuven

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be