Wie kroont zich in 2024 tot Tofste Leuvense Sportclub?

Tot en met eind januari kan je online je stem uitbrengen voor de Tofste Sportclub, dé Leuvense sportclub met de tofste sportieve en sociale werking. Wie voegt zich bij eerdere laureaten als Jet Set Ultimate, Football Girls en Rugbyclub Leuven?

‘Meer dan een club’. Het is niet alleen de bekende slogan van voetbalclub FC Barcelona, maar ook het zachte streefdoel van de stad Leuven voor Leuvense sportclubs. “Clubs focussen in de eerste plaats op het sportieve, dat is logisch, maar we moedigen het ten zeerste aan als een club meer kan worden dan dat, door ook een sociale rol op te nemen”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Om uitblinkers op dat vlak in de bloemetjes te zetten, reiken we sinds 2015 de trofee van Tofste Sportclub uit. Extra leuk is dat het een publieksprijs is, waardoor het Leuvense sporters, clubleden en sympathisanten zelf zijn die één uitverkoren club tot ‘De Tofste’ uitroepen.”

De voorbije jaren gingen Rugbyclub Leuven (2023), Football Girls Leuven (2022) en Join2Bike (2021) met de felbegeerde prijs aan de haal. Schepen Geleyns: “We werken bewust niet met een shortlist, iedereen kan eender welke club nomineren. We merken wel dat bij de laureaten van de voorbije negen jaar vaak dezelfde waarden telkens terugkomen. De Tofste Sportclub is een verbindende club, die mensen ook naast het veld samenbrengt. Die als club de nadruk legt op fair play en investeert in een goede, inclusieve jeugdwerking. Die toegankelijk is voor iedereen en de ruimte biedt om talenten te laten groeien op ieders maat. Dat zijn aspecten die we zo goed mogelijk ondersteunen en ook jaar na jaar in de smaak vallen bij sportend Leuven.”

Stemmen op de Tofste Sportclub kan je nog drie weken lang. Op 31 januari gaat de digitale stembus dicht. De winnaar wordt in maart bekendgemaakt tijdens de viering van de stad Leuven voor alle kampioenen van 2023. Jouw favoriete club nomineren kan via www.leuven.be/tofstesportclub.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be