Wie ooit trouwde in Abdij van Park kan er op 10 september huwelijksdag herbeleven

Op zondag 10 september is het Open Monumentendag, met dit jaar als thema ‘Met hart en ziel’. Daarom nodigt Abdij van Park alle koppels die ooit getrouwd zijn in de Sint Jan Evangelist kerk in Abdij van Park uit om hun huwelijksdag in volle glorie te herbeleven. Zij kunnen er die dag samen de traditie van het huwelijk herdenken en vieren.

"In de 16 jaar dat ik huwelijken voltrek heb ik al heel wat koppels mogen ontvangen en leren kennen. Het huwelijk is doorheen de tijd geëvolueerd, en daarmee een traditie in vernieuwing. Liefde, toewijding en traditie blijft altijd de kern. Elkaar het ja-woord geven doe je met hart en ziel. Het is hartverwarmend dat alle mensen die ooit in Abdij van Park trouwden, op Open Monumentendag de kans krijgen om stil te staan bij hun huwelijk. Het wordt een heuglijke dag vol liefde en verbinding”, blikt Leuvens schepen van burgerzaken Dirk Vansina alvast vooruit.

Het programma op 10 september bestaat uit een eucharistieviering rond hernieuwing van de geloftes. Voor alle koppels zijn er gereserveerde stoelen vooraan in de kerk. Ook ​ familieleden, getuigen, kinderen en kleinkinderen… zijn van harte welkom. Na de eucharistieviering kan er aan de trappen van de abdijkerk geposeerd worden voor een nieuwe huwelijksfoto.

Nadien zijn alle koppels welkom op een receptie, voor een stuk huwelijkstaart, een toost en een woordje door schepen Dirk Vansina. De bedoeling is om samen te toosten op het huwelijk, dat men elke dag met hart en ziel verderzet!

Inschrijven kan vanaf vandaag 4 juli tot 1 september via www.abdijvanpark.be.

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]